‹ Alle nieuwsberichten

Samsung introduceert nieuwe tablet: Galaxy Tab A

Samsung introduceert nieuwe tablet: Galaxy Tab A

Samsung heeft de Samsung Galaxy Tab A gepresenteerd. Volgens de Koreaanse fabrikant is het een tablet voor de hele familie. Naar verwachting komt de Galaxy Tab A begin mei in Nederland uit!

Met de Galaxy Tab A wil Samsung zich gaan richten op het middensegment van de tablet markt. De tablet beschikt dan ook over midrange specificaties. Opvallend is het beeldscherm, de Samsung Galaxy Tab A is eerste tablet met een beeldschermverhouding van 4:3. Dit betekent dat de tablet een vrij vierkant design heeft. Het scherm heeft een resolutie van 1024x786 pixels. Daarnaast is de tablet in twee formaten beschikbaar, 8 inch en 9,7 inch. Voorlopig lijkt alleen de 9,7 inch versie naar Nederland te komen.

Met zijn 7,5 millimeter is de tablet vrij dun. Bovendien weegt het toestel maar 470 gram en is het dus erg licht en fijn om in de hand te houden. De Samsung Tab A zal waarschijnlijk worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 410 processor en heeft een werkgeheugen van 1,5GB. Het toestel is hierdoor ontzettend snel en applicaties kunnen probleemloos naast elkaar draaien. De tablet beschikt over twee scherpe camera's. Aan de achterkant een 5-megapixel camera en aan de voorkant een 2-megapixel camera voor de beste selfies. Afhankelijk van de grootte van het scherm beschikt de Galaxy Tab A over een 4200 of een 6000 mAh batterij. Naar verluidt zal de tablet in drie varianten op de Nederlandse markt komen: de wifi-versie, de 4G versie en de variant waarbij een stylus pen wordt geleverd.

Begin mei zal de Samsung Galaxy Tab A in Nederland beschikbaar zijn en dus ook bij Belsimpel.nl. Houd onze website in de gaten voor meer informatie en bekijk hier ook andere Samsung tablets!

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: