‹ Alle nieuwsberichten

Sony begint met uitrollen Android 5.0 Lollipop update voor Xperia Z3 en Z3 Compact

Sony begint met uitrollen Android 5.0 Lollipop update voor Xperia Z3 en Z3 Compact

Sony heeft laten weten dat zij begonnen is met het uitrollen van de Android 5.0 Lollipop update voor de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact. De twee topmodellen zijn de eerste toestellen uit de Xperia Z-serie die de update ontvangen.

Gebruikers uit de Scandinavische landen en de Baltische staten zijn als eerste aan de beurt. Vervolgens zal de update van noord naar zuid gaan. Komende weken zullen ook andere telefoons uit de Sony Xperia Z-serie de Android 5.0 update ontvangen. De volgende toestellen komen in aanmerkingen voor deze software-update: Xperia Z, ZR, Tablet Z, Z1, Z1 Compact, Z Ultra, Z2, Z2 Tablet, Z3, Z3 Compact en Z3 Tablet Compact. Nederlandse Sony Xperia gebruikers kunnen de update naar Android 5 verwachten in week 15.

De Lollipop update brengt een aantal vernieuwingen met zich mee. Smartphonemerken voegen aan elke Android versie een eigen laag of skin toe. Sony heeft bij de Lollipop update de interface aangepast aan Google's nieuwe Material Design, maar daarbij wel haar eigen minimalistische benadering van de interface en het ontwerp van de applicaties behouden. Gebruikers kunnen het lock-screen volledig aanpassen naar eigen wens. Verder kunnen meerdere gebruikersprofielen en een gast-modus ingesteld worden, waarmee de hoofdgebruiker zelf kan bepalen welke functies beschikbaar zijn voor anderen die gebruik maken van zijn of haar toestel. Een nieuwe optie is Android for Work. Dit is een toevoeging van Google, gericht op de zakelijke gebruiker.

Bron: Sony, Tweakers

Meer nieuws over: