‹ Alle nieuwsberichten

Apple Watch officieel aangekondigd

Apple Watch officieel aangekondigd

Op 9 maart kondigde Apple-CEO Tim Cook in een officiële Keynote onder andere de Apple Watch aan. De Apple Watch komt zoals eerder bekend werd in drie varianten op de markt, te weten de aluminium Apple Watch Sport, de roestvrijstalen Apple Watch en de 18-karaats gouden Apple Watch Edition.

Al langere tijd was op de Apple site informatie beschikbaar over deze nieuwe Watch, maar bepaalde details waren vooralsnog onbekend. Prijzen lopen uiteen van zo’n 399 euro voor de aluminium Apple Watch Sport en 649 voor de roestvrijstalen Watch tot minimaal 11.000 euro voor de 18-karaats gouden versie. Bij elke variant kan gekozen worden voor een klokformaat van 38 of 42 millimeter. Daarnaast worden voor alle drie de varianten zes soorten bandjes beschikbaar. Zo maakt Apple het voor iedereen mogelijk om de Apple Watch naar eigen voorkeur samen te stellen.

Alle Watches beschikken over een retina-display, dat is afgewerkt met gehard Ion-X glas of saffierkristal. Tegelijk met de Apple Watch is ook een update van iOS naar versie 8.2 aangekondigd. Deze versie brengt als grootste vernieuwing de nieuwe Apple Watch app met zich mee. Daarmee kan de Watch bediend worden vanaf een iPhone en kunnen apps naar de Watch worden gesynchroniseerd. De Watch draait op een door Samsung ontwikkelde processor, genaamd de Apple S1, in combinatie met 512 MB werkgeheugen. Verder is 8 GB beschikbaar voor opslag van applicaties en bestanden. Het streven is dat de batterij zo’n 18 uur meegaat.

Apple heeft ook wat betreft de software gezorgd voor vele mogelijkheden voor personalisering. Zo kunnen dragers zelf een klokje kiezen en de indeling van het display bepalen. De Watch laat notificaties zien, maar kan ook gegevens bijhouden over gezondheid en trainingsdoelen. Bijzonder is dat notificaties niet alleen visueel weergegeven worden, maar de Watch letterlijk een fysiek tikje op de pols geeft. Aan de zijkant bevindt zich een draaiknop, die gebruikt kan worden voor selecteren, inzoomen of scrollen door applicaties en daarnaast fungeert als homeknop. Verder zijn speciale functies toegevoegd voor communicatie met andere Apple Watches, zoals het versturen van tekeningen of korte spraakboodschappen. Handig is dat de Watch ook als afstandsbediening gebruikt kan worden voor de Apple TV en iPhone, voor bijvoorbeeld het bedienen van de camera of de muziekspeler.

Apple begint in april met de uitrol in Amerika en onder andere Engeland, Duitsland en Frankrijk. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de Apple Watch in Nederland beschikbaar zal zijn. Houd daarvoor Belsimpel.nl in de gaten!

Bron: Phonearena.com

 

Meer nieuws over: