‹ Alle nieuwsberichten

Samsung introduceert Galaxy S6 en de Edge variant

Samsung introduceert Galaxy S6 en de Edge variant

Gisteravond introduceerde Samsung op de vooravond van het Mobile World Congress zijn nieuwe vlaggenschip: de Samsung Galaxy S6. Tegerlijkertijd werd de bijbehorende variant, de Galaxy S6 Edge, ook bekend gemaakt. De twee toestellen zijn beiden voorzien van een nieuw ontwerp dat voornamelijk lichter en dunner is dan dat van hun voorgangers. 

Na lang wachten is hij er dan eindelijk, de Samsung Galaxy S6! Er gingen al een tijdje geruchten rond over de specificaties van het toestel. Vorig weekend zette de Koreaanse fabrikant zelfs een teaservideo online, die een deel van de geruchten leek te bevestigen. Een grote verbetering ten opzichte van de Galaxy S5 is het metalen design. Beide smartphones zijn voorzien van een duurzame behuizing die geheel uit metaal en glas bestaat. Samsung beweert dat deze behuizing 50% sterker is dan andere high-end smartphones, of dit ook echt waar is zal de praktijk ons leren. 

Samsung Galaxy S6

Niet alleen het nieuwe metalen design is een groot verbeterpunt van de Galaxy S6. Het toestel is voorzien van een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een verbeterde lichtgevoeligheid. Een bewegend object kan op deze manier toch scherp worden vastgelegd. Daarnaast vangt de camera veel meer licht op, waardoor foto's er bij weinig licht veel beter uit zien. Als u twee keer op de home-button drukt wordt automatisch de camera geopend, zodat u super snel een foto kunt maken. 

Verder is het nieuwe vlaggenschip van Sasmung voorzien van 5.0 inch Super-AMOLED beeldscherm met een verhoogde resolutie van 2560x1440 pixels. Dit is ontzettend scherp en de beelden spatten dan ook van het scherm af! Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop en heeft een werkgeheugen van 3GB. In combinatie met de Exynos 7420 Octa-core processor is de smartphone uitermate geschikt om te multitasken!

Samsung Galaxy S6 Edge

Het toestel is aan de binnenkant vrijwel hetzelfde als de Galaxy S6 en beschikt over net zulke goede specificaties. Toch is de Edge niet voor niets een variant van de Galaxy S6. Zoals al een tijdje werd gespeculeerd, zou de Samsung Galaxy S6 Edge zijn voorzien van een erg bijzonder scherm. Na gisteravond zijn deze speculaties bevestigd, het scherm van de Galaxy S6 Edge loopt aan beide zijkanten over de randen heen. Dit concept hebben we al eerder gezien bij de Samsung Galaxy Note Edge. Een grote verandering is dat het scherm nu aan beide kanten buigt en de kromming een stuk subtieler is verwerkt. Volgens Samsung zelf is de Galaxy S6 Edge het toestel van de toekomst!  

De Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge zijn vanaf nu los of met abonnement verkrijgbaar bij Belsimpel.nl. U kunt kiezen uit de kleuren zwart, wit en goud.