‹ Alle nieuwsberichten

Voorkom virussen en foute applicaties op uw smartphone met Avira Antivirus Security Pro

Voorkom virussen en foute applicaties op uw smartphone met Avira Antivirus Security Pro

Nu vrijwel iedereen beschikt over een smartphone met toegang tot het internet, verplaatsen ook virussen, malware en spyware zich steeds vaker naar mobiele telefoons. Hackers en criminelen zien nieuwe mogelijkheden voor het stelen van gegevens, oplichting of andere kwade bedoelingen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop uw dit kunt voorkomen of verminderen.

Aangezien smartphones misschien nog wel het beste te vergelijken zijn met kleine minicomputers, kunnen virussen en spyware op dezelfde manieren op uw smartphone terecht komen, zoals dat bij uw laptop kan gebeuren. Voorbeelden hiervan zijn via een bijlage in een e-mail, onofficiële applicaties, Bluetooth of reclame in een applicatie. Het Android besturingssysteem is vooral kwetsbaar, omdat iedereen applicaties kan toevoegen aan de Google Play Store. Er zijn verschillende manieren om uw smartphone of tablet beter te beschermen. Hier vindt u zes tips om virussen en foute apps te voorkomen op een Android toestel. Eén van de mogelijkheden is het installeren van een virusscanner.

Een betrouwbare virusscanner voor Android telefoons is Avira Antivirus Security PRO. Deze Antivirus software kan in de vorm van een applicatie geïnstalleerd worden op drie apparaten en geeft ondersteuning bij alles wat u op uw smartphone of tablet doet. De app zal na installatie eerst uw apps gaan scannen en vervolgens kunt u met behulp van dit pakket de update naar de pro versie uitvoeren. Avira geeft waarschuwingen wanneer u een niet vertrouwde website bezoekt of onveilige bestanden downloadt. Daarnaast kunt u onder andere een zwarte lijst aanmaken voor contactpersonen, telefoonnummers en e-mailadressen waarvan u niet meer wilt dat ze contact met u zoeken. Handig is ook de locatie-tracking, waarmee u uw Android apparaat kunt terugvinden wanneer het gestolen is, u kunt op afstand uw smartphone of tablet blokkeren en u kunt bestanden wissen.

Avira Antivirus Security PRO is verkrijgbaar via Belsimpel.nl en is geschikt voor bijvoorbeeld Acer, Alcatel, HTC, LG, Huawei, Motorola, Samsung en Sony smartphones en tablets. U kunt de software los bestellen of in combinatie met een telefoon of tablet, waarbij u vaak een interessante korting krijgt. Daarvoor kunt u tijdens het bestelproces in de winkelwagen bij stap 2 kijken.