‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Krijgt de LG G4 het beste smartphonescherm ooit?

Gerucht: Krijgt de LG G4 het beste smartphonescherm ooit?

Hoewel de LG G4 pas in mei 2015 verwacht wordt, gaan er steeds meer geruchten over het beeldscherm. Omdat LG heeft laten weten dat de release van de LG G4 niet zal plaatsvinden op het Mobile World Congress in maart en daarnaast bezig te zijn met revolutionaire ontwikkelingen op het gebied van schermen, wordt de geruchtenstroom omtrent de G4 alleen maar aangewakkerd.

LG zou in 2017 op de markt willen komen met oprolbare en vouwbare schermen voor smartphones, tablets en zelfs televisies. Mogelijk kunnen deze schermen opgerold worden tot een radius van 3 cm, zonder dat dit ten koste gaat van het functioneren van het display. Dit zou natuurlijk veel nieuwe mogelijkheden bieden voor het vervoeren van bijvoorbeeld televisies of het bevestigen van een scherm in een houder. Eerder werden al een flexibele TV en natuurlijk de LG G Flex en Flex 2 ontwikkeld. Voor de in mei verwachte LG G4 is deze ontwikkeling nog te ver weg, maar volgens de geruchten zal dit nieuwe LG vlaggenschip wel het beste smartphonescherm ooit krijgen.

Het toestel zou namelijk de allereerste smartphone met een beeldscherm van Ultra HD IPS kwaliteit gaan worden. Dit is een prachtig helder scherm met een 3K-resolutie van 2880 bij 1620 pixels en zo’n 600 PPI. Dit zou al revolutionair zijn, maar daarbij wordt ook nog eens een kijkhoek van 170 graden verwacht. Het is nog onduidelijk of het zal gaan om een buigbaar display. LG toonde onlangs een scherm dat aan beide zijkanten door loopt en de vraag is dan ook hoeveel bezel, oftewel randen rondom het display, de LG G4 zal krijgen. Naar verwachting zal het scherm 5.7-inch groot worden en een verbetering zijn ten opzichte van de LG G3 met 5.5-inch, 2560 bij 1440 pixels en 554 PPI.

Bron: PhoneArena, GSMArena

Meer nieuws over: