‹ Alle nieuwsberichten

De eerste Microsoft smartphone: de Microsoft Lumia 535

De eerste Microsoft smartphone: de Microsoft Lumia 535

Onlangs verscheen de eerste telefoon van Microsoft; namelijk de Microsoft Lumia 535! Sinds de deal tussen Microsoft en Nokia in april 2014 is de telefoontak van Nokia officieel onderdeel van Microsoft. Microsoft ontwikkelt daardoor niet alleen meer de software, maar ook de hardware van nieuwe Windows Phone toestellen, wat moet gaan zorgen voor een betere integratie tussen die twee. Eerder zagen we dit natuurlijk al bij Apple, die al vanaf het ontstaan beide zelf ontwerpt.

De eerste Lumia-smartphone van Microsoft is een echte prijs-kwaliteit topper, zoals we ook zagen bij de Nokia Lumia 630 en 520. Microsoft heeft de Lumia 535 gepresenteerd als een 5x5x5 smartphone. Daarmee wil het bedrijf aangeven dat het toestel beschikt over een 5-inch display, 5-megapixel camera’s aan voor- en achterkant en de vijf gratis geïntegreerde diensten van Microsoft, te weten Office, Outlook, Skype, OneDrive en Cortana. Vooral de 5-megapixel frontcamera is iets wat we niet vaak zien bij toestellen in de budgetklasse en deze beschikt ook nog eens over een groothoeklens. Microsoft voegt voor de frontcamera een speciale applicatie toe: Lumia Selfie. Daarmee kan de gebruiker een gemaakte foto meteen bewerken en eenvoudig delen. Microsoft heeft niet alleen aan multimedia functies gedacht, maar ook aan het benodigde opslaggeheugen. Standaard beschikt de Microsoft Lumia-telefoon over 8GB intern geheugen, waar nog eens 15GB bij komt via SkyDrive.

Naast deze features beschikt de Microsoft Lumia 535 over meer. Dankzij het mooie design ligt de 535 prettig in de hand en het Gorilla Glas zorgt voor een krasbestendig touchscreen. Het uiterlijk van het toestel is aanpasbaar dankzij verwisselbare covers. Uiteraard beschikt dit eerste Microsoft toestel over het allernieuwste Windows Phone 8.1 besturingssysteem met Lumia Denim. De belangrijkste toevoeging daardoor is misschien wel Cortana, de spraakbesturing assistent van Windows Phone. Andere nieuwe mogelijkheden zijn mappen op het startscherm, een nieuw Glance Screen met weer- en fitnessinformatie en het sneller opstarten van de camera.

Kortom, de 5x5x5 Microsoft Lumia 535 is een echte budget topper! Het toestel wordt op Belsimpel.nl aangeboden in zwart en wit en is nu gratis verkrijgbaar in combinatie met een abonnement. Daarnaast is het toestel los verkrijgbaar.