‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: aluminium behuizing voor de Samsung Galaxy S6

Gerucht: aluminium behuizing voor de Samsung Galaxy S6

Volgens de laatste geruchten krijgt de Samsung Galaxy S6 een aluminium body. Waar de achterkant hoogstwaarschijnlijk gewoon van plastic zal zijn, lijkt Samsung het toestel aluminium randen mee te geven. Hoewel de lancering van de Galaxy S6 pas tussen februari en april wordt verwacht en aankondigingen van Samsung op de CES beurs uit bleven, duiken de afgelopen weken steeds meer geruchten op over dit nieuwe toptoestel van Samsung.

Op dit moment schijnt Samsung bezig te zijn met een nieuwe visie, waar de nieuwe S6 uit de Galaxy S lijn uiteraard binnen zal passen. Met “Project Zero”, zoals de Galaxy S6 volgens bronnen bij Samsung intern wordt genoemd, lijkt de fabrikant voor dit toestel een compleet nieuw ontwerp te bedenken. Er zijn namelijk voor het eerst foto's gelekt waarop vermoedelijk de Samsung S6 te zien is met een aluminium behuizing. Een design van dit materiaal werd al verwacht naar aanleiding van aluminium elementen in de onlangs uitgebrachte Samsung Galaxy Alpha en A-serie. Daarnaast gaan er geruchten rond dat Samsung werkt aan een variant met een gebogen scherm, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note Edge. Onduidelijk is nog of het scherm van deze zogenaamde Galaxy S6 Edge aan één of twee zijkanten zal doorlopen. Verder zal deze variant qua specificaties naar verwachting overeen komen met de “gewone” Galaxy S6.

Met de trend om elke nieuwe smartphone dunner te maken dan zijn voorganger, zal dit waarschijnlijk ook het doel van Samsung zijn bij het vlaggenschip voor 2015. Waar de S5 9 mm dik was, werd dit onlangs bij de Samsung Galaxy Alpha en Samsung Galaxy A5 al teruggeschroefd naar 7 mm. Daarnaast lijkt het er op basis van de foto’s van de aluminium behuizing op dat de Samsung Galaxy S6 zal beschikken over een niet-verwisselbare accu. De Samsung Galaxy S5 kreeg een IP67-certificering, met stofbestendigheid en waterdichtheid tot op 1 meter gedurende 30 minuten, waar de Galaxy S6 naar verwachting ook over zal beschikken. In ons dossier stof- en waterdichtheid vindt u meer informatie over waterdichtheid en IP-certificaties.

Bron: PhoneArena