‹ Alle nieuwsberichten

De meest populaire apps van 2014

De meest populaire apps van 2014

Nu 2015 al een poosje begonnen is, hebben softwareontwikkelaars Apple, Android en Windows de meest gedownloade applicaties van 2014 bekendgemaakt. Het is duidelijk dat de social network apps en games nog steeds erg populair zijn, maar daarnaast zijn er ook andere categorieën die steeds meer opkomen.

Android

Android maakt de meest gedownload applicaties per categorie bekend. Dit zijn onder andere Facebook, Netflix, Pandora en Candy Crush. De snelst groeiende applicatie categorie van 2014 was Gezondheid/Health&Fitness, waarbij MyFitnessPal, een calorieënteller die helpt bij het afvallen, het meest populair was. Daarnaast worden ook educatieve apps zoals Duolingo steeds populairder. Met deze applicatie kunnen gebruikers een taal als Engels, Spaans of Italiaans leren, met daarbij zowel geschreven als gesproken oefeningen. Ook het streamen van muziek met applicaties als Pandora gebeurt veel en vormt een geduchte concurrentie voor betaalde muziekdiensten.

Windows

Opvallend is dat bij Windows Phones de meeste applicaties worden gedownload op smartphones met 512 MB werkgeheugen of minder. Zo’n 70 procent van de Windows applicaties wordt gedownload op goedkopere Windows smartphones, met de Nokia Lumia 520 als koploper. Na deze bekendmaking zou het natuurlijk handig zijn als ontwikkelaars hier ook rekening mee houden en applicaties optimaliseren voor smartphones met minder werkgeheugen. Bij Windows Phones was de categorie 'games' het populairst, zo was 'Sonic Dash', een erg geliefde game. Adobe Photoshop express is een van de populairste applicaties om al uw foto's te bewerken op uw Windows Phone. Daarnaast waren applicaties in de categoriën 'Hulpmiddelen' en 'Muziek'  veel gedownload in 2014. 

iOS

Bij Apple vallen de Top 5 apps veelal binnen twee categorieën: sociale netwerken en games. Bij gratis apps bestaat de Top 5 uit Facebook Messenger, Snapchat, YouTube, Facebook en Instagram. Zoals u ziet zijn dit allemaal social network applicaties. Bij de top 5 betaalde apps waren onder andere de games erg populair: Heads up!, Minecraft, Monument Valley en Ruzzle Adventure. Applicaties uit de categorie foto & video waren ook erg geliefd, dit zijn met name de bewerkingsprogramma's. Zo was Afterlight een veel gedownloade applicatie, helaas niet gratis maar wel super handig om al uw foto's mee te bewerken. Wanneer u de foto heeft bewerkt kunt u hem gemakkelijk en snel delen via Facebook, Instagram, Twitter of Email.

Bewerkingsprogramma's voor foto en video zoals Fragment, Camera +, Hyperlapse van Instagram en Cinamatic zijn volgens Apple ook één van de beste applicaties van 2014 om uw vakantiekiekjes nog mooier te maken. Op het gebied van educatie waren Slice Fractions, Montessori Math City, Busy Shapes en Star walk de populairste applicaties voor iOS. 

Meer nieuws over: