‹ Alle nieuwsberichten

De iPhone 4 officieel aangekondigd!

De CEO van Apple, Steve Jobs, heeft tijdens het WWDC (The Apple Worldwide Developers Conference) de nieuwe iPhone 4 aangekondigd. De iPhone zal gaan draaien op het nieuwe besturingssysteem iOS4.

iPhone header

 

Vormgeving

Dat Apple vormgeving hoog in het vaandel heeft staan is bekend. De nieuwe iPhone ziet er ook weer zeer stijlvol uit. De iPhone 4 is 24% dunner dan zijn voorganger en is gemaakt van staal en glas. De stalen rand van de iPhone 4 ziet er niet alleen mooi uit, maar dient ook als antenne. Hiermee zullen eventuele antenneproblemen opgelost zijn. Het geharde glas wordt niet alleen voor de display gebruikt, maar de achterkant van de iPhone 4 is ook bedekt met glas. Het toestel zal beschikbaar worden in het wit en in het zwart.

 

iPhone 4


iOS4

Het besturingssysteem dat tot voorkort nog iPhone OS heette, wordt nu iOS genoemd. De belangrijkste verbetering in iOS4 is multitasking. Multitasking wordt alleen ondersteunt door Apple uitgekozen services (zoals audio, push notifications en VoIP). Apple heeft hiervoor gekozen omdat anders de accu te snel leeg zou zijn.


Met iOS4 kan gebruik gemaakt worden van mappen of categorieën. Hiermee kunnen applicaties gesorteerd worden. Deze mappen worden automatisch van een passende naam voorzien. Wanneer u bijvoorbeeld twee spelletjes in één map plaatst zal de map automatisch de naam ‘games’ krijgen.


Hardware

De iPhone 4 beschikt over de zelfde snelle processor als de onlangs geïntroduceerde iPad, de A4 processor. Verder zal de iPhone 4 beschikbaar worden in een 16GB versie en een versie met 32 GB. De batterij van de nieuwe iPhone zal tot 40% langer meegaan.


Het 3.5 inch beeldscherm kan doormiddel van de nieuwe Retina-techniek vier keer zoveel pixels per vierkante centimeter weergeven. De resolutie van het beeldscherm bedraagt hierdoor maarliefst 960x640 pixels! Dit betekent dat het beeldscherm een super scherp en helder beeld zal weergeven.


De 5 megapixel camera van de iPhone 4 beschikt over een LED flitser en kan video’s maken in 720P HD kwaliteit.


FaceTime

FaceTime is een applicatie op de iPhone 4 waarmee u kan videobellen. Met Facetime kan gebruik gemaakt worden van de camera aan de voorkant, maar er kan heel gemakkelijk geswitcht worden naar de videocamera aan de achterkant. De applicatie werkt vooralsnog alleen op plaatsen waar u de beschikking heeft tot een wifi netwerk.


Verkrijgbaar

De iPhone zal 24 juni al verkrijgbaar zijn in Amerika, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan. In juli zal het toestel ook naar Nederland komen.
 

Meer nieuws over: