‹ Alle nieuwsberichten

Google Android 2.2 aangekondigd

Op het ontwikkelaarsevenement I/O 2010 heeft Google de nieuwe versie van het Mobiele besturingssysteem Android aangekondigd. De nieuwe versie wordt gelanceerd onder de naam ‘Froyo’. Android 2.2 zal onder andere betere prestaties leveren en Adobe Flash ondersteuning bieden.

 

Android 2.2 zal zoals eerder vermeld vooral de prestaties verbeteren en meer snelheid bieden. Javascript zou bijvoorbeeld twee tot drie keer zo snel werken. Ook de internetbrowser van Android 2.2 zou sneller zijn.
Een functie die bij de huidige versies van Android veel gemist wordt is de mogelijkheid om applicaties op de geheugenkaart op te slaan. Google heeft aangegeven dat dit wel mogelijk wordt met Android 2.2. Op deze manier zullen er veel meer applicaties op een toestel geïnstalleerd kunnen worden.

 

Met Android 2.2 kunnen zogenaamde intents verstuurd worden naar een Android telefoon. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld vanaf een computer in Google Maps naar een adres gezocht kan worden. Vervolgens kan dit adres naar een Android toestel verzonden worden en zal het toestel de route naar dit adres plannen. Ook kunnen websites vanaf een computer naar het Android toestel gepusht worden. Deze worden dan op het toestel automatisch geopend.

 

Met de huidige Android versies moeten er vaak handmatig updates van applicaties doorgevoerd worden. Met Android 2.2 is dat gelukkig verleden tijd. De gebruiker kan namelijk per applicatie instellen dat de applicatie zichzelf update. Uiteraard kunnen applicaties ook nog handmatig bijgewerkt worden. Applicaties kunnen straks ook via de computer gedownload worden waarna deze automatisch naar het Android toestel verstuurd worden.

 

Wanneer een applicatie crasht kan dat direct doorgegeven worden aan de ontwikkelaar van de betreffende applicatie. De gegevens die tijdens de crash zijn verkregen worden dan verstuurd naar de ontwikkelaar. De ontwikkelaar blijft op deze manier goed op de hoogte van eventuele minpunten in de ontwikkelde software.
Een toestel met Android 2.2 kan gebruikt worden als mobiele hotspot. Dit betekend dat het internet dat op de telefoon binnenkomt gedeeld kan worden via wifi. Zo kunnen meerdere apparaten gebruik maken van de internet verbinding.

 

Vandaag werd bekend dat de HTC Desire zeker een update naar Android 2.2 zal krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de (Amerikaanse) HTC Evo 4G en de Motorola Incredible Droid ook een update krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Nederlandse Motorola Milestone niet snel een update krijgen, want Google ziet dit niet als een telefoon voor ontwikkelaars. Of de HTC Legend en de onlangs gepresenteerde HTC Wildfire ook de update zullen krijgen is nog niet bekend. De update zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden. De meeste tijd zal zitten in het omzetten van de Sense-interface van HTC.
De Google Nexus One zal het eerste toestel zijn dat de update naar Android 2.2 Froyo krijgt. Google heeft gezegd dat de update binnen enkele weken beschikbaar wordt.
 

Meer nieuws over: