‹ Alle nieuwsberichten

iPhone OS 4 aangekondigd met veel nieuwe functies!

Apple heeft gisteravond het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad aangekondigd. Hierover waren al zeer veel geruchten maar nu is er eindelijk duidelijkheid. Er zijn veel nieuwe functies en wijzigingen in de interface, maar de belangrijkste nieuwe feature van iPhone OS 4 is de mogelijkheid tot multitasken.

iPhone OS 4

 

Multitasken

Met het nieuwe besturingssysteem is het mogelijk om te multitasken. Dit betekend dat een applicatie op de achtergrond kan blijven draaien terwijl de gebruiker ook met een andere applicatie bezig is. Op deze manier hoef je bijvoorbeeld je muziek niet te stoppen om een spelletje te gaan spelen, de muziekspeler blijft gewoon op de achtergrond draaien. Niet alle applicaties zullen multitasking toestaan, maar de meest gebruikte functies zoals muziek, voip, navigatietoepassingen en pushnotificaties ondersteunen het multitasken wel.

 

Om gebruik te maken van multitasken moet de gebruiker twee keer op de homebutton klikken, dan wordt het multitaskmenu geopend. In dit menu staan iconen van alle applicaties die op dat moment zijn geopend en kan de gebruiker gemakkelijk wisselen tussen de applicaties.

 

multitask

  

Mappen

Een tweede grote verbetering van iPhone OS 4 is de mogelijkheid om toepassingen te ordenen in mappen. Op deze manier kun je het menu wat overzichtelijker houden. Je kunt je bijvoorbeeld indenken dat je alle games in één map zet zodat deze allemaal overzichtelijk bij elkaar staan. De mappen kunnen ook in het dock worden geplaatst.

  

E-mail

Er was veel commentaar op de manier waarop de iPhone omging met e-mail. Wanneer een gebruiker meerdere e-mailboxen had dan had iedere mailbox zijn eigen ingang. Nu gaat Apple dit heel anders doen. Met iPhone OS 4 is het mogelijk om meerdere accounts onder te brengen in één inbox. Ook worden er meerdere Exchange accounts ondersteund. De weergave van de e-mail kan ook veranderd worden. Deze kunnen straks weergegeven worden als een conversatie, net zoals op dit moment de sms’jes worden weergegeven.

 

Games

Apple heeft een online platform ontwikkeld waar scores van verschillende games bijgehouden kunnen worden. Ook kunnen vrienden worden uitgenodigd om online te spelen.

 

iAd

Binnenkort is het mogelijk voor ontwikkelaars om te adverteren binnen hun applicaties. De advertenties zijn interactief, op deze manier probeert Apple iAd kwalitatief en niet schreeuwerig te maken. Wanneer er op een advertentie geklikt wordt in een applicatie zal altijd op ieder moment weer terug kunnen keren naar de applicatie.

 

iAd

iBooks

Tot slotte wordt de iBooks dienst van de iPad geïntegreerd met de iPhone. Op deze manier kunnen boeken die op de iPad gekocht zijn ook op de iPhone gelezen worden.

 

Introductie

Deze zomer zal de nieuwe versie van het besturingssysteem beschikbaar zijn. iPhone OS 4 kan alleen gebruikt worden op de iPhone 3GS en de nieuwste generatie iPod Touch. De iPhone 3G en eerdere generaties van de iPod Touch zullen niet alle functies ondersteunen. Waarschijnlijk hebben deze toestellen simpelweg te weinig werkgeheugen voor de nieuwe functies. De iPad krijgt in de herfst een update naar OS 4.


 

Meer nieuws over: