Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Alle nieuwsberichten

Google gaat de versplintering van Android beperken

Op dit moment zijn er telefoons te koop met vier verschillende versies van het besturingssysteem Google Android, versie 1.5, 1.6 2.0 en 2.1. Voor de ontwikkelaars van applicaties is dit erg lastig, want ze moeten met elke versie rekening houden. Nu wil Google hier iets aan gaan doen.

 

Om deze versplintering tegen te gaan gaat Google onderdelen los koppelen van het besturingssysteem en deze losse onderdelen apart aan te bieden. Deze losse onderdelen kunnen dus door de gebruiker zelf geïnstalleerd worden. Wachten op updates die de telefoonfabrikant of het telecombedrijf aanbiedt hoeft dus niet meer! Op deze manier worden veel problemen voor applicatie ontwikkelaars opgelost. Op dit moment hebben oudere versies van Android bijvoorbeeld geen ondersteuning voor alle API’s (Apllication Programming Interface). Nu moeten ontwikkelaars daar nog rekening mee houden, maar straks hoeven ze daar geen rekening meer mee te houden, omdat de benodigde updates van losse onderdelen gewoon te downloaden zijn.

 

Google Android

 


De losse onderdelen van het besturingssysteem zullen uiteindelijk gemakkelijk via de Android Market te downloaden zijn. De eerste losse onderdelen zijn te downloaden wanneer de volgende versies van Android uit komen. Dit zijn de versies Froyo en Gingerbread.
 

 Is het voor u onduidelijk wat de verschillen tussen de Android versies zijn? Dan kunt u hier terecht

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5s Plus Grey

Motorola Moto G5s Plus Grey

 
Xiaomi Mi A2 32GB Black

Xiaomi Mi A2 32GB Black

 
Apple iPhone SE 32GB Black

Apple iPhone SE 32GB Black

 
Sony Xperia XZ2 Compact Green

Sony Xperia XZ2 Compact Green

 
Huawei P Smart+ Black

Huawei P Smart+ Black

 

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.nl.