Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Google gaat de versplintering van Android beperken

Woensdag 31 maart 2010, 09:58:13

Op dit moment zijn er telefoons te koop met vier verschillende versies van het besturingssysteem Google Android, versie 1.5, 1.6 2.0 en 2.1. Voor de ontwikkelaars van applicaties is dit erg lastig, want ze moeten met elke versie rekening houden. Nu wil Google hier iets aan gaan doen.

 

Om deze versplintering tegen te gaan gaat Google onderdelen los koppelen van het besturingssysteem en deze losse onderdelen apart aan te bieden. Deze losse onderdelen kunnen dus door de gebruiker zelf geïnstalleerd worden. Wachten op updates die de telefoonfabrikant of het telecombedrijf aanbiedt hoeft dus niet meer! Op deze manier worden veel problemen voor applicatie ontwikkelaars opgelost. Op dit moment hebben oudere versies van Android bijvoorbeeld geen ondersteuning voor alle API’s (Apllication Programming Interface). Nu moeten ontwikkelaars daar nog rekening mee houden, maar straks hoeven ze daar geen rekening meer mee te houden, omdat de benodigde updates van losse onderdelen gewoon te downloaden zijn.

 

Google Android

 


De losse onderdelen van het besturingssysteem zullen uiteindelijk gemakkelijk via de Android Market te downloaden zijn. De eerste losse onderdelen zijn te downloaden wanneer de volgende versies van Android uit komen. Dit zijn de versies Froyo en Gingerbread.
 

 Is het voor u onduidelijk wat de verschillen tussen de Android versies zijn? Dan kunt u hier terecht

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl