‹ Alle nieuwsberichten

Sonim kondigt de levensreddende XP3 Sentinel aan

Sonim heeft vandaag samen met SafeLinQ de XP3 Sentinel aangekondigd. Dit robuuste toestel is geschikt voor werk in gevaarlijke omgevingen. De telefoon beschikt over speciale functies die levensreddend kunnen zijn

De Sonim XP3 Sentinel is een variant van de XP3 Quest Pro. Deze telefoons zijn zeer sterk, ze kunnen tegen zand, water, schokken en stof. Hierdoor is het toestel zeer geschikt voor gebruik tijdens het uitvoeren van zwaar werk waarbij de telefoon veel te verduren heeft.

 

Sonim Sentinel

 


Naast dat de telefoon zeer sterk is, hebben Sonim en SafeLinQ enkele functies aan de telefoon toegevoegd die levensreddend kunnen zijn. Zo heeft de telefoon een GPS ontvanger die altijd de locatie van de telefoon kan doorgeven. Zo kan altijd achterhaald worden waar de gebruiker van de telefoon zich bevindt. De telefoon beschikt ook over een noodknop. Wanneer je in nood bent kan de rode knop aan de zijkant ingedrukt worden. Hierdoor wordt er een noodsignaal met coördinaten naar de alarm gestuurd. Tot slot is heeft de Sonim een ‘man-down-sensor’ van SafeLinq. Deze sensor is gekoppeld aan een applicatie en deze registreren of er iets ongebruikelijks aan de hand is met de gebruiker. Er wordt bijvoorbeeld bijgehouden of de telefoon nog in gebruik is of dat de telefoon met een harde klap is gevallen. Ook als de telefoon schokken registreert, gekanteld is of helemaal niet meer beweegt zal de sensor gaan bepalen of dit een vreemde situatie is. Wanneer dit het geval is wordt er direct een noodsignaal met de coördinaten van je locatie naar de alarmcentrale verzonden.


De Sonim XP3 Sentinel is een zeer sterke telefoon met handige functies voor mensen die bijvoorbeeld gevaarlijk werk doen. Het toestel is dan ook niet gericht op de consument, maar meer op bedrijven die een dergelijke telefoon kunnen aanschaffen voor hun medewerkers om op deze manier het werk veiliger te maken.


De Sonim XP3 Sentinel komt in het tweede kwartaal van 2010 selectief op de markt. Tot die tijd zijn de Sonim XP3 BT Enduro en de Sonim XP3.2 Quest prima alternatieven.
 

Meer nieuws over: