Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Sonim kondigt de levensreddende XP3 Sentinel aan

Dinsdag 30 maart 2010, 11:43:57

Sonim heeft vandaag samen met SafeLinQ de XP3 Sentinel aangekondigd. Dit robuuste toestel is geschikt voor werk in gevaarlijke omgevingen. De telefoon beschikt over speciale functies die levensreddend kunnen zijn

De Sonim XP3 Sentinel is een variant van de XP3 Quest Pro. Deze telefoons zijn zeer sterk, ze kunnen tegen zand, water, schokken en stof. Hierdoor is het toestel zeer geschikt voor gebruik tijdens het uitvoeren van zwaar werk waarbij de telefoon veel te verduren heeft.

 

Sonim Sentinel

 


Naast dat de telefoon zeer sterk is, hebben Sonim en SafeLinQ enkele functies aan de telefoon toegevoegd die levensreddend kunnen zijn. Zo heeft de telefoon een GPS ontvanger die altijd de locatie van de telefoon kan doorgeven. Zo kan altijd achterhaald worden waar de gebruiker van de telefoon zich bevindt. De telefoon beschikt ook over een noodknop. Wanneer je in nood bent kan de rode knop aan de zijkant ingedrukt worden. Hierdoor wordt er een noodsignaal met coördinaten naar de alarm gestuurd. Tot slot is heeft de Sonim een ‘man-down-sensor’ van SafeLinq. Deze sensor is gekoppeld aan een applicatie en deze registreren of er iets ongebruikelijks aan de hand is met de gebruiker. Er wordt bijvoorbeeld bijgehouden of de telefoon nog in gebruik is of dat de telefoon met een harde klap is gevallen. Ook als de telefoon schokken registreert, gekanteld is of helemaal niet meer beweegt zal de sensor gaan bepalen of dit een vreemde situatie is. Wanneer dit het geval is wordt er direct een noodsignaal met de coördinaten van je locatie naar de alarmcentrale verzonden.


De Sonim XP3 Sentinel is een zeer sterke telefoon met handige functies voor mensen die bijvoorbeeld gevaarlijk werk doen. Het toestel is dan ook niet gericht op de consument, maar meer op bedrijven die een dergelijke telefoon kunnen aanschaffen voor hun medewerkers om op deze manier het werk veiliger te maken.


De Sonim XP3 Sentinel komt in het tweede kwartaal van 2010 selectief op de markt. Tot die tijd zijn de Sonim XP3 BT Enduro en de Sonim XP3.2 Quest prima alternatieven.
 

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Huawei P8 Lite 2017 Black

Huawei P8 Lite 2017 Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl