‹ Alle nieuwsberichten

Problemen met de Android Market op de HTC Legend

Vorige week heeft HTC een nieuwe telefoon op de markt gebracht; de Legend. Nu, bijna een week na de lancering, blijken er enkele problemen met de telefoon te zijn met betrekking tot de Android Market. Enkele applicaties zijn namelijk niet te vinden wanneer je met de Legend de Android Market bezoekt. HTC geeft aan dat Google deze applicaties heeft geblokkeerd voor de Legend.

Applicaties

Applicaties die onvindbaar zijn voor de Legend zijn: Layar, Skype, Twitdroid en Zxing Barcode Scanner. Deze zeer populaire applicaties kunnen echter wel op de Legend gedraaid worden. Via een omweg kunnen de installatiebestanden op de Legend worden gezet en alsnog geïnstalleerd worden.

 

Probleem

De helpdesk van HTC geeft aan dat het probleem bij Google ligt. Ze claimen dat Google deze applicaties voor de Legend geblokkeerd heeft. De fout ligt in ieder geval niet bij de ontwikkelaars volgens HTC.
De reden waarom Google de applicaties zou blokkeren is onduidelijk. Wel gaat het gerucht te ronde dat het te maken heeft met de camera van de Legend. De applicaties die geblokkeerd zijn maken namelijk allemaal gebruik van de camera. Het is mogelijk dat de Legend op de Android Market bekend staat een smartphone zonder camera.

 

Oplossing

HTC heeft laten weten samen met Google aan een oplossing te werken. Of het probleem inderdaad bij Google ligt wordt op dit moment nog onderzocht.

 


 

HTC

Meer nieuws over: