‹ Alle nieuwsberichten

Nokia lanceert de C5

Nokia heeft de C5 gelanceerd. Het toestel is bedoeld voor mensen die een 'gewone' telefoon prefereren boven een toestel met touchscreen. De C5 is geoptimaliseerd voor zogeheten social networks en het delen van bestanden met vrienden en familie.

Smartphone

De Nokia C5 is een smartphone in de behuizing van een klassieke telefoon. De gebruiker heeft in een handomdraai toegang tot sociale-netwerksites en kan in één oogopslag de Facebook-status van vrienden zien. De C5 is uitgerust met Nokia Messaging wat inhoudt dat berichten van verschillende e-maildiensten automatisch doorstuurt worden naar de mobiele telefoon.

 

Multimedia

De telefoon is uitgerust met een 3.2 megapixel camera. Door de snelle internetverbinding kunnen de genomen foto’s gemakkelijk gedeeld worden met vrienden op sociale netwerksites, blogs of fora. De telefoon wordt geleverd met een 2GB microSD kaartje en is uit te breiden tot 16GB. Genoeg ruimte voor veel, heel veel foto’s! Voor muziek kan de gebruiker terecht bij de online muziekdienst van Nokia Ovi Music. Tevens kunnen via de Ovi Store verschillende applicaties, games en andere content.

 

Specificaties

De telefoon is voorzien van een 2.2 inch QVGA beeldscherm. De C5 beschikt verder over een 3.2 megapixel camera met autofocus, een 3.5mm audio jack, stereo speakers, een stereo FM radio. Ook is de Nokia voorzien van een 2GB microSD kaartje wat kan worden uitgebreid tot 16GB. De telefoon heeft een geïntegreerde GPS ontvanger met A-GPS en Ovi Maps 3.0 ondersteuning. Dit alles in een telefoontje van 12.3 mm dik met een gewicht van maar 89 gram!

 

Tot slot

Het toestel is zeer binnenkort te verwachten. De telefoon is bedoeld voor mensen die de functies van een smartphone willen, maar dan in de vorm van een ‘gewone’ telefoon. De Nokia C5 is een zeer chique telefoontje geworden met verrassend veel functionaliteiten. De adviesprijs voor dit toestel is 175 euro.
 

 

Nokia C5

Meer nieuws over: