Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobieltje wordt door een derde van de Amerikanen als nieuwsbron gebruikt

Maandag 01 maart 2010, 10:54:47

Uit onderzoek van het Pew-onderzoekscentrum blijkt dat één op de drie Amerikanen zijn mobiele telefoon gebruikt om het nieuws te volgen. Dit percentage ligt zelfs op 43 procent bij mensen van onder de vijftig jaar.

Het weerbericht wordt het meest bekeken, hierna volgen bezoeken aan nieuwssites en pagina’s voor het downloaden van applicaties voor nieuws, weer en sport. Slechts 15 procent van de Amerikanen boven de 50 gebruikt de mobiele telefoon als nieuwsbron. Mensen die met hun mobieltje het nieuws volgen zijn tevens intensievere gebruikers van internet in het algemeen.


Ruim 60% van de Amerikanen gebruikt internet om het nieuws te volgen. Hiermee staat internet op de derde plek qua populariteit. De landelijke en de regionale tv-zenders worden op dit moment nog vaker gebruikt als nieuwsbron. Internet heeft inmiddels wel de regionale en landelijke dagbladen achter zich gelaten.
 

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl