Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Alle nieuwsberichten

Mobieltje wordt door een derde van de Amerikanen als nieuwsbron gebruikt

Uit onderzoek van het Pew-onderzoekscentrum blijkt dat één op de drie Amerikanen zijn mobiele telefoon gebruikt om het nieuws te volgen. Dit percentage ligt zelfs op 43 procent bij mensen van onder de vijftig jaar.

Het weerbericht wordt het meest bekeken, hierna volgen bezoeken aan nieuwssites en pagina’s voor het downloaden van applicaties voor nieuws, weer en sport. Slechts 15 procent van de Amerikanen boven de 50 gebruikt de mobiele telefoon als nieuwsbron. Mensen die met hun mobieltje het nieuws volgen zijn tevens intensievere gebruikers van internet in het algemeen.


Ruim 60% van de Amerikanen gebruikt internet om het nieuws te volgen. Hiermee staat internet op de derde plek qua populariteit. De landelijke en de regionale tv-zenders worden op dit moment nog vaker gebruikt als nieuwsbron. Internet heeft inmiddels wel de regionale en landelijke dagbladen achter zich gelaten.
 

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5s Plus Grey

Motorola Moto G5s Plus Grey

 
Xiaomi Mi A2 32GB Black

Xiaomi Mi A2 32GB Black

 
Apple iPhone SE 32GB Black

Apple iPhone SE 32GB Black

 
Sony Xperia XZ2 Compact Green

Sony Xperia XZ2 Compact Green

 
Huawei P Smart+ Black

Huawei P Smart+ Black

 

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.nl.