‹ Alle nieuwsberichten

Windows Mobile 7 aangekondigd door Microsoft

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Microsoft zijn nieuwe OS gepresenteerd. Het OS gaat officieel Windows Phone 7 Series heten en zal integratie bieden met populaire Miscrosoft services zoals de zoekmachine Bing, Xbox360 en Zune-services

De interface van Windows Phone 7 komt sterk overeen met de interface van de MP4-speler van Microsoft, de Zune HD. Het OS (Operating System) is bedoeld voor de high-end smartphones en zal eind dit jaar op de eerste toestellen verschijnen. Producent HTC heeft aangegeven dit jaar nog met toestellen op de markt te komen die draaien op Windows Phone 7.

 

Windows Phone 7

 

Windows Phone 7 zal een goede integratie beiden aan diensten als Windows Live, Facebook, Hotmail en Outlook. Op de startpagina staan uitgebreide widgets voor e-mail, sociale netwerken, foto’s of personen die live geupdate worden. Wanneer er bijvoorbeeld een update op Facebook is zal dat rechtstreeks op het bureaublad aangegeven.

 

 

Windows Phone 7

 

Programma's die gemaakt zijn voor de oudere versie van Windows, Windows 6, kunnen na een kleine aanpassing gewoon gedraaid worden op het nieuwe besturingssysteem. De aanpassingen moeten gedaan worden op het gebied van de interface, omdat deze wel totaal anders is dan de oude Windows versie. Hoe ontwikkelaars programma's kunnen omzetten naar de nieuwe versie is nog onduidelijk. Volgende maand op hun eigen ontwikkelingsevenement 'Mix2010' laat Microsoft weten hoe applicaties ontwikkeld kunnen worden voor Windows Phone 7.

 

Windows Phone 7

Meer nieuws over: