‹ Alle nieuwsberichten

Google kondigt Pixel 6-serie aan

Google kondigt Pixel 6-serie aan

Groots nieuws van Google, de Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn namelijk aangekondigd! Google heeft de Pixel-serie volledig vernieuwd met een nieuw design, eigen processor en nóg betere camera’s. De lenzen achterop zijn in een nieuw jasje gestoken en qua prestaties doen deze telefoons mee met de echte top.

Functionaliteit en gebruiksgemak

Met de nieuwe Pixel 6 en Pixel 6 Pro legt Google duidelijk de focus op gebruiksgemak en functionaliteit. Omdat de telefoons draaien op een schone versie van Android werkt alles soepel en zijn er geen onnodige apps vooraf geïnstalleerd. Alle functies, standaard apps en instellingen zitten precies waar je ze verwacht zodat je hier niet steeds naar hoeft te zoeken.

Verbeterde camera

De camera’s van vorige Pixel-telefoons waren al ontzettend goed, maar Google heeft het voor elkaar gekregen dit nóg beter te maken bij de Pixel 6 en 6 Pro. Beide telefoons zijn uitgerust met volledig nieuwe lenzen. De Pixel 6 heeft een 50-megapixelcamera en een ultragroothoeklens van 12 megapixels en de Pixel 6 Pro krijgt hier nog een derde telelens van 48 megapixels bij. Naast dat de lenzen zijn verbeterd, heeft ook de camerasoftware een flinke update gehad. Omdat Google hun eigen processor gebruikt is er veel meer mogelijk bij het maken van foto’s en er zijn een aantal leuke opties toegevoegd. De meest interessante is misschien wel de mogelijkheid om ongewenste voorwerpen of langslopende mensen op de achtergrond van je foto weg te halen.

Google’s eigen processor

Ook van de binnenkant is de Pixel 6-serie flink anders dan voorheen. Dit zijn de eerste telefoons met Google’s eigen Tensor-processor, waarmee de Pixel-toestellen eindelijk echte high-end hardware hebben. Google kan de processor precies afstellen op de rest van de telefoon, waardoor hij zuiniger én sneller is. Ook heeft Google de processor veel rekenkracht voor fotografie gegeven en is er een hele aparte core die zich bezig houdt met het beveiligen van de telefoon.

Vernieuwd design

Als je naar de Pixel 6 of Pixel 6 Pro kijkt is er één ding wat meteen opvalt: het camera-eiland. Google breekt een lange traditie van vierkante en ronde camera’s achterop en heeft de lenzen in een balk geplaatst. Daarnaast is de balk iets dikker dan de rest van de telefoon, waardoor er plek is voor de grotere en betere nieuwe cameralenzen!

Bekijk alvast op Belsimpel

Er is veel te veel te vertellen over de nieuwe Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro voor één nieuwsbericht, dus check ze vooral alvast op onze site! De Pixel 6 heeft 128GB aan opslaggeheugen en komt in het zwart, rood en groen. De Pixel 6 Pro heeft een 128GB en 256GB variant en komt in het zwart, geel en wit!

Meer nieuws over: