‹ Alle nieuwsberichten

iPhone 3GS is smartphone van het jaar

De European Imaging and Sound Association (EISA) verkoos de nieuwe versie van Apples telefoon tot smartphone van het jaar. De jury roemt vooral de verbeteringen ten opzichte van de voorganger, de iPhone 3G. "Deze wijzigingen mogen dan niet erg spectaculair lijken, ze zijn voldoende om de Apple iPhone opnieuw afstand te laten nemen van haar concurrenten", aldus de jury.

Nieuwe features

De iPhone 3GS biedt een aantal nieuwe functies die door de jury geroemd worden waaronder het lang verwachte cut & paste, MMS, stereo bluetooth, tethering, een camera met autofocus en het kunnen opnemen van video. De meeste van deze functies zijn overigens gelijktijdig ook beschikbaar gemaakt voor het oudere model.

Sneller

Het toestel is vooral sneller dan de iPhone 3G zonder meer energie te verbruiken, het toestel zou het zelfs langer met één batterijlading kunnen uithouden. Met de hoge snelheid onderscheidt de 3GS zich ook van de toestellen van andere fabrikanten.

[ iPhone 3GS]

Andere prijzen

De EISA verkoos niet alleen de beste smartphone. Er werd ook gestreden om de titel 'Beste zakentelefoon', waarmee de Nokia E75 aan de haal ging. De Sony Ericsson W995 kreeg de titel 'Beste muziektelefoon' en de Samsung i8910 was volgens de Europese experts de beste cameratelefoon.

 

EISA

EISA is een samenwerkingsverband van verschillende Europese tijdschriften over multimedia en gadgets dat al sinds 1982 bestaat. Jaarlijks verkiezen zij in diverse categorieën de beste producten van dat jaar.

Meer nieuws over: