‹ Alle nieuwsberichten

Nieuw Android-toestel Huawei Pulse komt naar Nederland

Het toestel met de codenaam U8220 van de Chinese fabrikant Huawei zal door T-Mobile met de naam Pulse in Nederland verkocht worden. Nederland krijgt hiermee samen met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en Tsjechië de primeur. Dit zou blijken uit informatie waar Tweakers de hand op heeft weten te leggen.

Android

Het toestel zal voorzien worden van Android 1.5 en is het derde Android-toestel dat T-Mobile in Nederland zal aanbieden. T-Mobile biedt nu al de G1 en de G2 Touch aan, beiden van fabrikant HTC. Net als die toestellen zal ook de Pulse voorzien zijn van een touchscreen met een resolutie van 320x480.

[ foto huawei pulse ]

Exclusief

Het is nog niet duidelijk of de Pulse in Nederland alleen in combinatie met T-Mobile verkocht zal worden zoals dat met bijvoorbeeld de iPhone en de G1 het geval is. Huawei heeft in ieder geval laten weten het toestel ook los te gaan verkopen maar het is niet duidelijk of dit ook in Nederland het geval zal zijn.

Dit jaar nog

Er wordt verwacht dat het toestel dit jaar nog op de markt komt. Het toestel is reeds door de Amerikaanse keuringsdienst FCC goedgekeurd.  Uit dat keuringsrapport zou ook blijken dat het toestel van GSM, UMTS, HSDPA , Bluetooth en GPS is voorzien.

Meer nieuws over: