Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Prepaid wordt duurder

Maandag 17 augustus 2009, 16:52:17

Waar vroeger fikse kortingen werden gegeven op toestellen in een prepaidpakket nemen de prijzen momenteel rap toe. KPN verwacht zelfs dat er aan het einde van het jaar geen korting meer gegeven zal worden, zo meldt Tweakers.net.

De providers zijn de subsidies op prepaidtoestellen steeds meer aan het afbouwen. Voorheen werden enkele tientjes korting gegeven op een toestel in combinatie met een simlock en een prepaidpakket.

'Misbruik'

Van de goedkopere prepaidtoestellen werd echter vaak misbruik gemaakt. Ze werden vaak niet gebruikt in combinatie met de simkaart waarmee ze verkocht werden.  Ook wordt de simlock vaak buiten de provider om verwijderd. De klant heeft dan op een goedkope manier een simlockvrij toestel dat gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld een sim-only abonnement, maar de provider loopt inkomsten mis. Dit komt vooral voor bij de al goedkopere toestellen, zoals de Nokia 1661 en de Samsung E1120.

prepaidpakket

Prepaidlock

In de strijd tegen deze praktijk meldt Vodafone haar prepaidtoestellen inmiddels te voorzien van een prepaidlock. Hierdoor zijn de toestellen ook niet zomaar te gebruiken in combinatie met een abonnement van Vodafone.

simkaart hi prepaid
Geen voordeel

Indien de kortingen op de prepaid toestellen verdwijnen zoals KPN verwacht zal het voor de klant geen voordeel meer opleveren om een prepaidpakket aan te schaffen. Voor dezelfde (of lagere prijs) heeft men immers een los toestel dat niet van een simlock voorzien is.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Huawei P8 Lite 2017 Black

Huawei P8 Lite 2017 Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl