‹ Alle nieuwsberichten

Samsung presenteert nieuwe midrange-smartphones

Samsung presenteert nieuwe midrange-smartphones

Zojuist heeft smartphonefabrikant Samsung de Galaxy A52 en A72 gepresenteerd. Het zijn de opvolgers van de populaire A51 en A71 uit 2019. Alle toestellen zijn verkrijgbaar in leuke kleurtjes en hebben een goede prijskwaliteit-verhouding.

Samsung Galaxy A52 4G en Samsung Galaxy A52 5G

De A52 is verkrijgbaar in een 4G- en in een 5G-variant. De twee modellen lijken veel op elkaar. Zo zijn ze qua uiterlijk precies hetzelfde en hebben ze beiden een viertal camera’s op de achterkant. Hierdoor is er een wijde variatie aan lenzen beschikbaar voor verschillende doeleinden, zoals portretfoto’s en macrofoto’s.

Ook hebben beide varianten een 4500mAh-accu en ondersteunen laden tot 25W, oftewel Samsung’s Super Fast Charging. Hierbij heeft de fabrikant aan dat 50% capaciteit met slechts 30 minuten laden, alleen is de lader die deze snelheid ondersteunt wel apart verkrijgbaar.

Verder verschillen de A52 4G en A52 5G op andere gebieden van elkaar. Ze hebben allebei een 6.5-inch AMOLED-display, maar de verversingssnelheid bedraagt respectievelijk 90Hz en 120Hz. De 4G-variant heeft een Snapdragon 720G-processor, tegenover een Snapdragon 750G-chip van de 5G-variant.

Samsung Galaxy A72

De A72 is in één variant verkrijgbaar, zonder 5G. Deze smartphone is duidelijk de grotere broer van de A52, want ze lijken veel op elkaar, zoals eenzelfde camera-eiland. Wel heeft de A72 een iets andere setup. Zo heeft hij een telelens waarmee je tot drie keer zoomt zonder kwaliteitsverlies, in plaats van de dieptesensor bij de A52.

Hij is uitgerust met dezelfde chip als de A52 4G, de Snapdragon 720G. Hij heeft een hogere batterijcapaciteit van 5000mAh, maar aangezien het display een afmeting heeft van 6.7 inch en daarmee groter is dan zijn kleine broertjes, is de accuduur ongeveer hetzelfde.

Direct bestelbaar

Alle drie de telefoons zijn meteen te bestellen bij Belsimpel, zowel los als in combinatie met abonnement. De Samsung Galaxy A52 4G, Samsung Galaxy A52 5G, en de Samsung Galaxy A72 zijn allemaal verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en paars.

Meer nieuws over: