Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Nokia ontkent Android toestel

Maandag 06 juli 2009, 18:03:49

Eerder vandaag ging het gerucht dat de Finse fabrikant Nokia een nieuw toestel zou introduceren voorzien van het door Google ontwikkelde besturingssysteem Android.

Nokia heeft dit echter stellig ontkend tegenover nieuwssite CNet. Een woordvoerder laat weten dat het gerucht over een van Android voorzien toestel met touchscreen ver van de waarheid is. De opvolgers van populaire toestellen zoals de N97 zullen dus niet voorzien zijn van het op Linux gebaseerde Android.

Opmerkelijk

Het uitbrengen van een toestel met Android zou een zeer opmerkelijk stap voor Nokia zijn. Nokia is de grote motor achter het besturingssyteem Symbian. Verder werkt Nokia al langer aan een tweede besturingssysteem onder de naam Maemo.

Android

Toch is er nog positief nieuws te melden voor de Android-liefhebbers. Uit gelekte documenten zou blijken dat Sony Ericsson wel degelijk werkt aan een Android-toestel onder de naam Rachael. Het toestel zou de nieuwste telg aan de XPeria-familie moeten worden.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Huawei P8 Lite 2017 Black

Huawei P8 Lite 2017 Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl