‹ Alle nieuwsberichten

Sony kondigt de nieuwe Sony Xperia 5 II aan!

Sony kondigt de nieuwe Sony Xperia 5 II aan!

Sony heeft zojuist de Sony Xperia 5 II aangekondigd: het vervolg op de Sony Xperia 5 van vorig jaar. Deze tweede iteratie heeft veel goede eigenschappen van vorig jaar meegenomen; een compact toestel gemaakt voor vastleggen, kijken, gamen en luisteren. Met 5G-ondersteuning!

De Sony Xperia 5 II is Sony’s antwoord op de vraag van velen waar de compacte telefoon is gebleven. Het toestel past lekker in de hand, zonder compromissen te doen op specificaties. Dat kan dankzij minimale schermranden, slimme technologieën en een duidelijke focus op creativiteit. Je kent Sony misschien ook van TV’s, de Playstation of een systeemcamera; al die dingen waar Sony goed in is komen samen in deze smartphone.

Vastleggen

Dat begint bij de camera, voor velen misschien wel het belangrijkste onderdeel van een smartphone. De Xperia 5 II is uitgerust met een driedubbele lens achterop, ook wel de ‘holy trinity’ van fotografie genoemd: een 24mm-lens voor al het bulkwerk, een 16mm groothoeklens en een 70mm telelens. Ze hebben alle drie dezelfde resolutie, zodat je geen kwaliteit verliest wanneer je van de ene camera naar de andere schakelt. Handig!

Dat schakelen doe je zeer eenvoudig met de professionele camera-app, waarmee je ook nog eens volledig zelf aan de knoppen staat. De interface van de Xperia 5 II is eigenlijk hetzelfde als die van de gemiddelde Sony-systeemcamera, een markt waar Sony het ontzettend goed in doet. Een andere feature die Sony heeft meegenomen van zijn camera’s is de burstmodus, waarmee je tot twintig foto’s per seconde kan schieten, allemaal terwijl het toestel constant aan het scherpstellen is. Dat vind je op dit moment alleen bij Sony-smartphones.

Niet alleen foto’s maken is erg fijn met de Xperia 5 II, ook video’s maken is dit toestel zeer geschikt voor. Naast de zeer uitgebreide fotografie-app is het toestel ook voorzien van de Cinema Pro app, speciaal ontwikkelt voor video’s. Niet alleen voor het vastleggen ervan, maar ook het knippen en plakken ervan! Je edit dus on-the-go je 4K-video in elkaar, allemaal op hetzelfde toestel.

Kijken

Ook het terugkijken van je eigen videocontent of andere dingen zoals films en series is erg fijn op de Xperia 5 II, ondanks het feit dat het scherm een klein beetje kleiner is dan van zijn grote broer, de Xperia 1 II. Het 6-inch OLED-scherm heeft een beeldverhouding van 21:9, wat ook in de bioscoop gebruikt wordt én het display is voorzien van een verversingssnelheid 120 Hz, wat ervoor zorgt dat alles er ontzettend vloeiend uitziet.

Gamen

Die verversingssnelheid komt ook zeker van pas bij het spelen van je favoriete games, waar de Xperia 5 II ook meer dan geschikt voor is. De hardware is het beste van het beste dus haperingen heb je sowieso geen last van, en het mooie scherm zorgt ervoor dat je altijd net een paar frames voorloopt op je tegenstander. Ook checkt het scherm tot 240 keer per seconde waar je het aanraakt, waardoor je nóg sneller kunt reageren.

 

Luisteren

Games spelen, video’s kijken, alles wordt beter als het geluid ook goed voor elkaar is. De stereospeakers geven gelukkig een ontzettend goed geluid én ze kunnen ook lekker hard, zodat je helemaal opgaat in je content.

Als jij deze vier aspecten van je smartphone het meest gebruikt, dan is de Sony Xperia 5 II een goede optie voor je.