‹ Alle nieuwsberichten

Een nieuwe vouwbare telefoon mét 5G: de Motorola Razr 5G

Een nieuwe vouwbare telefoon mét 5G: de Motorola Razr 5G

Motorola heeft zojuist een nieuwe variant op de wereldberoemde Razr-telefoon geïntroduceerd: de Motorola Razr 5G! Je raadt het al; deze variant heeft 5G-ondersteuning, maar is ook in veel andere opzichten beter dan zijn voorganger. Ben je benieuwd hoe allemaal? Lees gauw verder!

De Motorola Razr 5G is de opvolger op de Motorola Razr die in 2019 werd aangekondigd. Dit was een ‘moderne’ variant van ’s werelds meest verkochte klaptelefoon, de Razr-serie. Modern betekent in deze zin met een vouwbaar scherm, een populaire trend in de bovenste segmenten van de huidige smartphonemarkt. Het welbekende klapmechanisme van de Motorola Razr van vroeger kenmerkt dit toestel ook, maar dan dus met een scherm die meeklapt. Cool!

Deze tweede iteratie is meer dan alleen een 5G-versie van de vorige Motorola Razr. Dat toestel was vooral een conceptversie, een van ’s werelds eerste telefoons met een flexibel scherm, dus daar was nog genoeg ruimte voor verbetering. Motorola heeft geluisterd naar de community en gekeken wat de razr nog nodig had om het grote publiek te bereiken. Daaruit is deze Razr 5G-versie gekomen!

Het nieuwe interactieve QuickView-scherm

De Motorola Razr 5G gebruik je op twee manieren: open of dicht. Het meeste haal je natuurlijk uit je telefoon wanneer hij opengeklapt is, maar ook wanneer je hem net uit je broekzak haalt en alleen even snel iets wil checken, een kort bericht wil beantwoorden of een selfie wil maken hoef je het toestel helemaal niet te openen.

Het QuickView-scherm op de buitenkant van het toestel is dan ook flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Hij is wat groter en overzichtelijker, en je hebt toegang tot meer functies. Zo kun je ook berichten beantwoorden en je muziek bedienen, en maak je nog steeds lekker snel selfies.

Selfiecamera = hoofdcamera

Waar veel ‘normale’ telefoons last van hebben is dat hun selfiecamera vaak van minder goede kwaliteit is dan de hoofdcamera achterop het toestel. Dat is bij de razr 5G niet het geval, want de hoofdcamera is ook de selfiecamera! Zodra je het toestel openklapt zit hij aan de achterkant, maar met een dichtgeklapt toestel zit hij aan de voorkant. Ideaal dus als je even snel een selfie wil maken op een leuke plek, dat doe je namelijk zonder het toestel open te hoeven klappen.

Die hoofdcamera heeft een 48-megapixelsensor, dus je weet in ieder geval zeker dat je foto’s scherp worden. Een andere bijzondere eigenschap van deze camera is de optische beeldstabilisatie, waardoor je ook met trillende handjes een foto maakt die niet bewogen is, of een stabiele vlog kunt schieten.

Het vouwbare scherm

Dichtgeklapt is de Razr 5G leuk, maar wanneer je het toestel openklapt begint de pret pas echt. Het opengeklapte scherm heeft een bijzonder langwerpige beeldverhouding, wat tot gevolg heeft dat het scherm bijzonder smal is. Hierdoor bedien je het gemakkelijk met één hand. Deze ‘CinemaVision’-beeldverhouding is ook erg fijn bij het kijken van films, want die worden vaak ook in deze verhouding opgenomen.

Meer dan een vouwbare telefoon

Ook met de rest van de specificaties van de Motorola Razr 5G zit het wel goed. Zoals gezegd maak je met een bijpassend abonnement gebruik van 5G-internet, maar ook de accu en de snelheid van de toestel zijn ruim voldoende.

Meer weten? Houd de Motorola Razr 5G in de gaten!