‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe vouwbare smartphone: Samsung Galaxy Z Fold 2!

Nieuwe vouwbare smartphone: Samsung Galaxy Z Fold 2!

Samsung heeft vandaag zijn nieuwste vouwbare smartphone gepresenteerd, genaamd de Samsung Galaxy Z Fold 2. Net als zijn voorganger is deze smartphone een echte pionier op het gebied van vouwbare AMOLED-schermen. Met deze bijzondere Galaxy-telefoon haal je de modernste technologie in de Mobiele Wereld in huis.

 

Vouwbare smartphone, nu nóg beter

De wereld van de vouwbare smartphones, ook wel foldables genoemd, is nog niet zo groot. Er zijn namelijk nog niet veel bedrijven die zo’n vouwbaar AMOLED-scherm kunnen produceren. Nu komt Samsung echter met deze nieuwe Galaxy Z Fold 2, waarin een hoop verbeterpunten zijn aangebracht ten opzichte van zijn voorganger, de Samsung Galaxy Fold.

Zo heeft de Galaxy Z Fold 2 een nieuwe Snapdragon 865+-processor voor de beste prestaties en een aangepaste camera-setup voor mooiere foto’s. Verder wordt er gebruik gemaakt van een 4500mAh-accu en kun je die snel opladen met een vermogen van 25W. Je kunt het toestel ook draadloos opladen en zelfs andere apparaten draadloos laden door ze op de Galaxy Z Fold 2 te leggen.

Waar de échte innovatie te zien is, is op de schermen: de Samsung Galaxy Z Fold 2 heeft nog steeds twee schermen, die sterk verbeterd en gemoderniseerd zijn. Het buitenste display, dat je gebruikt als je smartphone dichtgeklapt is, beslaat nu bijna de volledige voorkant van het toestel.

Dynamic AMOLED 2X met 120Hz-verversingssnelheid

Het binnenste scherm, dat je gebruikt als het toestel opengevouwen is, heeft de grootste metamorfose doorgemaakt. Er wordt hier gebruikgemaakt van een vouwbaar Dynamic AMOLED 2X-scherm, dat beelden produceert met een verversingssnelheid van 120Hz. Dit zorgt voor extreem vloeiende animaties, want ‘normale’ smartphoneschermen hebben doorgaans een verversingssnelheid van 60Hz, oftewel beeldjes per seconde. Ook de selfiecamera aan de binnenkant is gemoderniseerd en zit nu in een bescheiden, klein gaatje verstopt, in plaats van de grote module in de rechter bovenhoek waar de vorige Galaxy Fold gebruik van maakte.

Samsung Galaxy Z Fold 2 kopen?

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is alvast verkrijgbaar bij Belsimpel in twee gave kleuren, Mystic Black en Mystic Bronze. Het toestel is niet goedkoop, maar met deze Samsung Galaxy Z Fold 2 sta je wel op de eerste rij van een gloednieuwe technologie, die misschien wel de toekomst wordt voor alle smartphones!