‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe Fairphone 3+ aangekondigd

Nieuwe Fairphone 3+ aangekondigd

De Fairphone 3+ is zojuist gepresenteerd: het gaat hier om een stevige camera- en softwareupgrade van het vorige toestel in de reeks duurzame telefoons. Dit toestel is alweer de vierde versie van de Fairphone, waarbij een minimale impact op het milieu hoger in het vaandel staat dan de beste specificaties.

Plus-versie

Fairphone heeft ervoor gezorgd dat deze Fairphone 3+ een sterke verbetering vormt ten opzichte van het vorige model, de Fairphone 3. Het principe blijft hetzelfde: een ecologisch verantwoorde smartphone die vervaardigd is uit minimaal 50% gerecyclede plastics. Uiteraard is de Fairphone 3+ ook weer modulair te repareren, zodat je gemakkelijk een kapot onderdeel kunt vervangen, zoals de accu of de camera-module. Zo ben je het toestel niet voor een lange periode kwijt aan reparatiecentra, maar plaats je gewoon zelf een nieuw onderdeel. Ook beter voor het milieu!

Technische verbeteringen

De verschillen tussen de Fairphone 3 en deze nieuwe 3+ zijn op het eerste gezicht niet zo groot, maar er zijn een aantal technische verbeteringen aan het toestel gedaan. Zo zijn de oude camera’s van de Fairphone 3 vervangen met een 48-megapixelhoofdcamera en een 16-megapixelselfiecamera. Dit is een sterke kwaliteitsupdate, want je schiet zo een stuk betere foto’s!

Android 10

Hoewel de meeste Fairphone-gebruikers aangeven dat ze de nieuwste specificaties en foefjes niet het belangrijkste aan hun telefoon vinden, zorgt Fairphone voor een fijne extra: Android 10. Dit is tot nu toe de nieuwste mainstream-versie van het bekende besturingssysteem van Google en geeft je handige upgrades, zoals een donkere modus die lekker rustig is voor je ogen.

Upgrade zelf naar Fairphone 3+

Heb je al een Fairphone 3 en ben je ook op zoek naar deze sterk verbeterde prestaties? Geen probleem, want je kunt je apparaat nu zelf upgraden! Fairphone gaat de verbeterde cameramodules nu ook los verkopen, zodat je de nieuwe sensoren zelf in je Fairphone 3 kunt plaatsen. Hier heb je bijna geen technische kennis voor nodig: Je hoeft alleen de nieuwe module te plaatsen en de software-update uit te voeren. Zo hoef je geen nieuwe telefoon te kopen voor verbeterde specificaties en daar is het milieu je ongetwijfeld erg dankbaar voor!

Pre-order nu!

Belsimpel en Fairphone werken samen om de Fairphone 3+ op jouw deurmat te krijgen! Het toestel is namelijk vanaf vandaag te pre-orderen in de kleur Black voor een adviesprijs van 469 euro.