‹ Alle nieuwsberichten

Samsung S8000 Jet

Samsung heeft bij een evenement in Londen enkele nieuwe toestellen gelanceerd, waarvan de S8000 Jet het meest weet te imponeren. De aandacht is bij deze telefoon verschoven naar paardenkrachten. Het toestel heeft een razendsnelle processor van 800 MHz. Het multimediatoestel weet verder te imponeren met een oogstrelend 3,1 inch aanraakscherm met hoge resolutie (480x800 pixels). Dat is, zoals alle recente Samsung-toestellen, op basis van amoled-technologie.

Samsung Jet S8000

Features

De S8000 Jet biedt features als umts/hsdpa, WiFi, een 5 megapixel camera, gps-ontvanger, digitaal kompas, een aansluiting voor een gewone koptelefoon (3,5mm) en ondersteuning voor video met DivX- en XVid-coderingen. Het bevat 2GB of 8GB intern geheugen en een microSD-slot om dit verder uit te breiden (met kaartjes tot 16 GB). Samsung belooft een superieure geluidskwaliteit dankzij technologieën als DNSe en SRS Sound Effect.

TouchWiz 2.0

De S8000 Jet bevat de gebruikersinterface TouchWiz 2.0. Dit kent veel visuele features, zoals een motion interface (Motion UI) waarbij u het toestel kunt bedienen door tikken op het scherm en schudden of draaien van het toestel. Verder bevat het een 3D-kubus voor snelle toegang tot multimedia en smart unlock waarmee u, als het toestel is geblokkeerd, een applicatie kunt starten door een letter op het scherm te schrijven. Voor zakelijke gebruikers is de Exchange-ondersteuning interessant.

Open Source

Een belangrijke verbetering is de door Samsung ontwikkelde Dolfin-browser, op basis van het open-source WebKit, dat ook de basis vormt voor onder meer Apple's Safari en de Chrome browser van Google. De Dolfin-browser geeft websites in volle glorie weer. Ook kunt u gemakkelijk schakelen tussen maximaal vijf webpagina's. Het in- en uitzoomen op webpagina's gaat met één handbeweging en favorieten zijn als widget op het 'bureaublad' te zetten.

Smartphone

Grote vraag is natuurlijk of de S8000 Jet een smartphone mag worden genoemd. Het bevat immers geen 'echt' smartphone-besturingssysteem zoals Windows Moble, Symbian of Android. Samsung noemt het toestel 'smarter than a smartphone'. Zoals gelet op de snelle processor mag worden verwacht, laat de reactiesnelheid bij de bediening niets te wensen over. De S8000 Jet wordt reeds komende maand in de winkels verwacht.

Meer nieuws over: