‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel legt uit: smartwatches en activity trackers

Belsimpel legt uit: smartwatches en activity trackers

Deze week staat Belsimpel in het teken van: smartwatches en activity trackers! In dit nieuwsbericht leggen we je uit wat precies het verschil is tussen deze twee en hoe smartwatches en activity trackers je kunnen helpen om gezond en fit te blijven of te worden. Natuurlijk lichten we ook een paar activity trackers en smartwatches voor je uit.

Steeds meer mensen hebben er één om hun pols: een smartwatch of activity tracker. Maar wat voegt het eigenlijk toe ten opzichte van een normaal horloge? En wat is het verschil tussen smartwatches en activity trackers? We leggen het je graag uit!


Smartwatches vs activity trackers
Als je twijfelt tussen een smartwatch en een activity tracker, is het goed om te bedenken wat het doel is van je aankoop. Kort gezegd kan een smartwatch deels functionaliteiten van je smartphone overnemen en lijkt deze meer op een analoog horloge, een activity tracker is vaak kleiner.

Activity trackers
Wil je graag 24/7 je gezondheid en activiteiten meten? Dan is een activity tracker iets voor jou. Activity trackers zijn wat kleiner van formaat (meestal zijn het bandjes met langwerpige schermen) waardoor je ze ook ’s nachts gemakkelijk draagt. Handig als je in kaart wilt brengen hoe (diep) je slaapt! Een activity tracker houdt verder onder andere je stappen, hartslag en verbrande calorieën bij. Zo ontvang je de hele dag door gegevens over je conditie en hoe actief je bent. Fitbit is een bekend merk dat activity trackers maakt.

Smartwatches
Smartwatches kun je zien als een verlengde van je smartphone. Smartwatches van Huawei en Huami zijn hier goede voorbeelden van. De meeste smartwatches kunnen de activiteiten van verschillende sporten (zoals zwemmen, hardlopen en golf) meten en hier analyses van maken.  Ook kun je op een smartwatch vaak apps downloaden, muziek luisteren via je Bluetooth-headset, oproepen aannemen, meldingen ontvangen en soms kun je er zelfs mee betalen. Al deze functies hebben wel het nadeel dat ze zorgen dat de batterij van je smartwatch vaak maar enkele dagen meegaat.

Sporthorloges
Voor de echte sportfanaten bestaan er smartwatches die speciaal ontworpen zijn om gedetailleerdere analyses te maken van je activiteiten. Deze sporthorloges zijn vaak beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en brengen een app met zich mee die veel meer informatie geeft dan een activity tracker. Zo kun je je voortgang gemakkelijk op je smartphone inzien. Ook is het met een sporthorloge vaak mogelijk om geavanceerdere statistieken, zoals je VO2-max en stapcadans, bij te houden. Een voorbeeld van een fabrikant die zich richt op het bijhouden van je sportprestaties is Garmin, maar ook merken als Samsung en Apple hebben een sportlijn in hun assortiment. De meeste sporthorloges hebben ingebouwde GPS; hiermee track je ook je afstand en snelheid zonder telefoon!


Activity trackers van Fitbit
Fitbit is één van de bekendste aanbieders van activity trackers. Dit komt omdat zij zich als één van de weinigen volledig storten op het maken van de populaire bandjes. Ze fabriceren dus geen andere producten zoals smartphones, maar kunnen zich volledig focussen op hun missie om het iedereen gemakkelijk te maken om gezond te blijven of te worden. Fitbits zijn hierdoor onder andere ontzettend gebruiksvriendelijk. Fitbit biedt zowel echte activity trackers, zoals de Charge 4, als wat meer geavanceerde sporthorloges, zoals de Versa 2, aan.

Wat Fitbit deels zo populair maakt, is dat de activity trackers er niet alleen zijn voor de doorgewinterde sporters die uitgebreide statistieken zoeken. Ze zijn er juist ook voor de beginnende sporter en voor mensen die gewoon wat gezonder willen leven. Zo kun je met Fitbit-producten niet alleen je activiteit meten, maar ook je slaap, stressniveau, waterinname en de voeding die je binnenkrijgt. In de bijbehorende Fitbit-app wordt dit alles overzichtelijk aan je gepresenteerd. Enthousiast geworden? Bekijk alle activity trackers van Fitbit!


Smartwatches van Huawei
Je kent Huawei misschien van populaire telefoons zoals de Huawei P30 Pro, maar wist je dat Huawei ook veel smartwatches in zijn assortiment heeft? Of je nu op zoek bent naar een horloge met een sportieve uitstraling of een slim horloge dat voor analoog door kan gaan: bij Huawei hebben ze het!

Eén van Huawei’s populairste smartwatches van het moment is de Huawei Watch GT 2e. Deze smartwatch heeft modi om maar liefst 15 sporten mee te tracken. Het horloge van Huawei is voorzien van een GPS-sensor en je kunt er muziek op opslaan, waardoor je je smartphone gewoon thuis kunt laten tijdens je sportsessie. Wat uniek is aan Watch GT 2e is de SpO2-meting. Hiermee meet je de zuurstofsaturatie in je bloed, wat een belangrijke indicator is voor je algemene gezondheid. Ben je even wat minder actief? Ook dan is de smartwatch een handige aanvulling op je smartphone, want je kunt je notificaties binnen laten komen op de smartwatch. De Huawei Watch GT 2e is verkrijgbaar in stoer zwart, sportief groen, hip rood en stijlvol wit. Tijdelijk krijg je ook nog een gratis Huawei Body Fit weegschaal t.w.v. €79,- cadeau bij aankoop van de Huawei Watch GT 2e. Wees er snel bij, want op = op!