‹ Alle nieuwsberichten

Nokia E72 - opvolger van populaire E71

Nokia kondigde vandaag uit het niets de Nokia E72 aan, een opvolger en update voor één van de best verkochte zakelijke telefoons van dit moment, de Nokia E71. Qua vormgeving heeft hert toestel slechts kleine veranderingen ondergaan. Zo zijn de functie- en beltoetsen iets veranderd en komt het toestel naast de standaard kleur zwart ook in het zilvergrijs en licht bruin. Qua specificaties is echter wel het nodige veranderd wat de Nokia E72 tot een goede opvolger zal gaan maken...

Nokia E72

Zakelijk toestel

Als zakelijk toestel ligt de focus bij de Nokia E72 niet op een camera of multimedia specialiteiten, maar wel op efficiëntie en effectiviteit. Altijd en overal online kunnen gaan is in de zakelijke wereld tegenwoordig echt een must geworden. De Nokia E71, de voorganger van de vandaag aangekondigde Nokia E72, had op dit vlak al geen problemen, maar de Nokia E72 gaat nét weer een stapje verder. De Nokia E72 is uitgerust met de laatste standaard op het gebied van snel mobiel internet. Het toestel beschikt vanzelfsprekend over UMTS ondersteuning en kan overweg met de UMTS versnellers "HSDPA" en "HSUPA" voor extrasnelle down- en uploads, wat resulteert in een maximale downloadsnelheid van 10,2 Mbit per seconde en een maximale uploadsnelheid van 2 Mbit per seconde, snelheden die in Nederland zelfs momenteel nog niet of nauwelijks ondersteund worden door de netwerken. Is een snelle mobiele internet verbinding nog niet snel genoeg, dan kan ook nog verbinding gelegd worden via draadloze (Wi-Fi) netwerken.
 

Nokia E72

E-mail

De Nokia E72 wordt standaard uitgerust met Nokia Messaging, Nokia's tegenhanger voor de BlackBerry Pushmail diensten. Via Nokia Messaging kunnen vrijwel alle standaard POP3 mailaccounts en diverse grote web-maildiensten zoals Gmail en Hotmail direct naar het toestel "gepushed" worden. Dit betekent dat e-mails direct op het toestel worden afgeleverd wanneer deze in de mailbox wordt bezorgd. Dit zorgt ervoor dat de eigenaar van de Nokia E72 altijd en direct op de hoogte is van de inhoud van zijn of haar mailbox.

Camera

Een andere belangrijke upgrade is te vinden in de camera. De Nokia E71 was voorzien van een 3,2 megapixel camera. De vandaag aangekondigde Nokia E72 heeft een betere 5 megapixel camera meegekregen. Natuurlijk is de Nokia E72 geen camera toestel, maar toch is ook in het zakelijke segment aardig wat vraag naar telefoons met een camera voor allerlei toepassingen.
 

 

Office

Met de Nokia E72 in handen hoeft in principe een laptop niet persé meer meegenomen te worden. Doordat de E72 is voorzien van Office en PDF viewers kunnen bijlagen van e-mails geopend en bekeken worden. Toegang tot het beveiligde bedrijfsnetwerk is ook direct vanaf de telefoon mogelijk door haar VPN ondersteuning. Daarnaast biedt het toestel al een standaard intern geheugen van 250 MB, wordt bij het toestel een 4 gigabyte MicroSD geheugenkaartje geleverd en is het geheugen middels MicroSD geheugenkaarten uitbreidbaar tot maximaal 16 gigabyte.

Verkrijgbaarheid

De Nokia E72 zal aan het einde van het derde kwartaal (omstreeks eind september) op de markt gaan komen. De losse verkoopadviesprijs bedraagd circa 420 euro inclusief BTW.

Meer nieuws over: