‹ Alle nieuwsberichten

Nokia brengt camera-toestel N86 uit

Nokia heeft woensdag de N86 uitgebracht, het eerste Nokia-toestel met een achtmegapixelcamera. De N86 heeft ongeveer hetzelfde design als het nieuwe vlaggenschip N97, maar een touchscreen ontbreekt.

Nokia N86

Camera

Het toestel wordt in een tijdsbestek van enkele weken wereldwijd in de winkels gelegd, aldus de fabrikant. De camera moet het voornaamste verkoopargument worden. Het is de eerste Nokia met een 8-megapixelcamera, die bovendien is voorzien van een mechanische sluiter. Die moet, dankzij een minimale sluitertijd van een duizendste seconde en samen met foefjes als 'motion blur reduction', scherpere foto's opleveren. Bovendien kost het volgens Nokia minder dan de helft van de tijd om een plaatje te te verwerken en op te slaan dan bij 'veel andere telefoons'.

Nokia N86

Features

De N86, die in februari werd aangekondigd, draait op Symbian S60v3 FP2, de nieuwste versie van S60 voor non-touchscreenmodellen. De telefoon meet 103x51x16,5mm, weegt 149 gram en heeft een uitschuifbaar numeriek toetsenbord. Voor het leggen van verbindingen is ondersteuning voor onder andere gsm, gprs, umts, hsdpa en wifi geregeld en ook gps ontbreekt niet.

Muziek

Het toestel beschikt over een 3,5mm-aansluiting voor headsets. De capaciteit van de accu bedraagt 1200mAh en daarmee kan een gebruiker in de offline-modus 25 uur naar muziek luisteren, zo claimt de fabrikant. De beltijd bedraagt volgens dezelfde opgave bijna 4 uur als een 3g-netwerk wordt gebruikt en 6,5 uur als er met gsm wordt gepraat.
 

Meer nieuws over: