‹ Alle nieuwsberichten

Nieuw bij Belsimpel: Zens, de koning van het draadloos opladen

Nieuw bij Belsimpel: Zens, de koning van het draadloos opladen

Als jij een smartphone hebt die je draadloos kunt opladen, dan moet je nu opletten! Belsimpel is vanaf nu trotse partner van Zens, dé expert op het gebied van draadloos laden. Ben jij ook zat van onhandige kabels die altijd te kort zijn en snel kapot gaan?

Het Nederlandse bedrijf Zens is helemaal van het draadloos opladen. Vanuit Eindhoven, vlakbij de Technische Universiteit, ontwerpt Zens draadloze opladers in alle soorten en maten. Groot, klein, voor één of meerdere telefoons, voor in de auto of thuis, er zit voor alles wat bij.

Wat is draadloos laden?

Helaas ontkom je er niet aan bij het gebruik van een smartphone: opladen. Je telefoon voor een tijdje afstaan aan het stroomnet kan onhandig zijn, dus je laadt je telefoon natuurlijk het liefst met zo min mogelijk gedoe op, dus zonder onhandige kabels!

Gelukkig ondersteunen veel smartphones tegenwoordig draadloos laden. Daar heb je, naast een geschikte smartphone, een draadloze oplader voor nodig. Dat is vaak niet meer dan een klein platformpje waar één of meerdere telefoons op passen, zoals deze Zens Single Draadloze Lader. Het platform neemt de stroomvoorziening voor zijn rekening met een stekker in het stopcontact. Het enige wat je verder hoeft te doen is je telefoon op het platform leggen en voilà: hij laadt op.

Qi-standaard

Waar je bij bekabeld opladen moet kiezen uit USB-C, microUSB en Lightning-stekkers gebruiken alle smartphones dezelfde standaard voor draadloos opladen: de Qi-standaard. Ook alle Zens-laders gebruiken deze standaard, dus ook als je in de familie meerdere toestellen gebruikt, heb je aan één soort draadloze oplader genoeg.

Maar gaat draadloos laden niet veel langzamer?

Uiteraard hangt de snelheid van het opladen af van wat voor draadloze lader je gebruikt. Het is niet per definitie langzamer dan opladen via kabel en gelukkig heeft Zens een breed assortiment, zodat je zelf kan kiezen hoe snel je wil opladen. Als jij bijvoorbeeld een razendsnelle draadloze oplader zoekt die ook nog eens stijlvol is, dan ga je voor de Zens Liberty Dual Draadloze Snellader 15W Fabric. Ook voor accessoires zijn er draadloze opladers, zoals de Zens Aluminium USB-A Draadloze Lader Apple Watch 5W en de Zens Draadloze Snellader Stand 10W + AirPods Dock Black.

Zens draadloze laders kopen

Kortom, het is hoog tijd om al het kabelgedoe achter je te laten en over te stappen op draadloos laden. Kijk hier voor een overzicht van al onze Zens-producten.