‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe iPhone 3GS krijgt kompas en videocamera

Apple heeft op de WWDC nieuwe iPhones aangekondigd. De iPhone 3GS moet de iPhone 3G gaan opvolgen. Zoals verwacht heeft de iPhone 3GS een camera met hogere resolutie, sneller internet en waarschijnlijk een snellere processor.

Apple iPhone 3GS

Sneller

De iPhone 3GS heeft waarschijnlijk een hoger geklokte processor, want volgens Apple openen applicaties, zoals Messsaging, veel sneller dan bij de iPhone 3G. De camera heeft een upgrade gehad naar 3,2MP en heeft ook autofocus en touch focus, waarbij de camera scherpstelt op wat de gebruiker aanwijst op het scherm.

Video

Ook kan de nieuwe iPhone video opnemen. Dat gebeurt met 30 fps op vga-resolutie, 640x480 pixels. Ook kan de gebruiker video's inkorten. Daarnaast ondersteunt de nieuwe iPhone 7,2Mbps hsdpa en Voice Control, een functie die geactiveerd wordt door lang op de Home-knop te drukken. Met Voice Control, een functie die al enkele jaren in veel smartphones zit, kan de gebruiker door stemcommando's contactpersonen bellen. Ook de iPod-functie kan bediend worden met de stem. Daarnaast heeft de nieuwe iPhone een ingebouwd kompas en ondersteuning voor de sportapplicatie Nike+. Tot nog toe ondersteunde alleen de iPod Touch de Nike-software, waarbij met behulp van een sensor kan worden bijgehouden hoeveel en hoe snel de gebruiker rent.

Accuduur

Apple heeft bovendien de tijd dat de nieuwe iPhone op een acculading meekan, verlengd. Waar Apple bij de 3G een gesprekstijd claimde van tien uur via gsm-netwerk, is dat nu twaalf uur. De tijd dat naar audio kan worden geluisterd en video kan worden gekeken, is eveneens toegenomen. De iPhone 3GS komt, zoals eerder uitlekte, in 16GB- en 32GB-versies en in de kleuren zwart en wit.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe versie van de iPhone komt over anderhalve week in enkele landen uit. Nederland volgt een week later, op 26 juni, waarbij ook de nieuwe iPhone weer bij T-Mobile verkrijgbaar zal zijn.

Meer nieuws over: