‹ Alle nieuwsberichten

Global Recycling Day: Hoe help je mee aan een betere wereld?

Global Recycling Day: Hoe help je mee aan een betere wereld?

De fossiele brandstoffen raken op en de temperatuur en zeespiegel stijgen: dit zijn signalen dat het niet goed gaat met de natuur en we hebben geen planeet B. Hoog tijd om een kleinere ecologische voetdruk achter te laten! Draag jij ook je steentje bij samen met Belsimpel en Fairphone? Lees snel verder om te zien hoe je dit  doet!

Global Recycling Day

Volgende week, 18 maart 2020, is het Global Recycling Day. Op deze dag staan we wereldwijd stil bij de noodzaak van recycling. Wat kunnen we doen met alle spullen die we weg willen gooien? De producten die we kopen worden steeds goedkoper, en gaan ook sneller kapot. In plaats van dat we het laten maken, zoals we vroeger deden, kiezen we er steeds vaker en sneller voor om het weg te gooien en iets nieuws te kopen. Dit is natuurlijk alles behalve duurzaam. Alle afvalstoffen komen weer in de natuur terecht en daar merken we de gevolgen van. Tijd dat hier dus verandering in komt!

Hoe draag ik mijn steentje bij?

We worden ons gelukkig steeds bewuster van het feit dat onze weggooi-maatschappij niet bevorderlijk is voor de natuur. Hier daadwerkelijk ook iets aan doen is een volgende stap. Eén van de dingen die je kunt doen is je spullen (laten) recyclen. Heb je iets niet meer nodig? Bedenk dan of het écht nodig is om iets weg te gooien of dat je het op een andere manier kunt gebruiken.

Smartphones zijn hier een heel goed voorbeeld van. Veel mensen willen het nieuwste van het nieuwste hebben en kiezen minimaal eens in de 2 jaar voor een nieuwe telefoon. Hun oude telefoon ligt vervolgens jaren in de la te verstoffen. Iets dat je zelf waarschijnlijk ook wel bekend voorkomt.

De modulaire Fairphone 3

Fairphone is met dit probleem aan de slag gegaan! Zij hebben een smartphone ontwikkeld die bestaat uit duurzame materialen en ook nog eens wordt gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden. De telefoon is gemaakt van (deels) gerecyclede materialen en is modulair. Dit houdt in dat het toestel uit veel losse onderdelen bestaat, die je ook nog eens heel gemakkelijk zelf kunt vervangen. Zo doe jij een stuk langer met je telefoon! Daarnaast stimuleert Fairphone het verminderen van e-afval. Dit doen ze dus al door te werken met gerecyclede materialen, maar ook door terugnamepromoties; Fairphone maakt het aantrekkelijk om je ongebruikte telefoon niet meer in een la te laten liggen, maar te laten recyclen. Je ontvangt namelijk korting tegen inlevering van je telefoon. Zo kunnen de onderdelen duurzaam hergebruikt worden.

Verklein ook jouw ecologische voetafdruk en ontvang korting!

Heb jij nog een oude telefoon die je niet meer gebruikt? Draag dan je steentje bij, door je oude telefoon te laten recyclen en te kiezen voor een Fairphone 3! Je ontvangt een voucher t.w.v. €20,- als je je oude telefoon inlevert en zelfs €75,- als je een Fairphone inlevert. Het werkt als volgt:

  1. Schaf een Fairphone 3 aan bij Belsimpel;
  2. Ga naar www.fairphone.com/belsimpel-recycling en vul hier het online formulier in.
  3. Stuur je oude telefoon op naar Fairphone.
  4. Je ontvangt een voucher t.w.v. €75 bij inlevering van een Fairphone en €20 bij inlevering van een ander toestel.
  5. De Belsimpel kortingsvoucher is 2 jaar geldig op alle producten op Belsimpel.nl. Gebruik de voucher bijvoorbeeld later voor het aanschaffen van vervangbare onderdelen voor je nieuwe Fairphone 3!

De materialen die in je oude telefoon zitten, worden dan gerecycled. Samen maken we een grotere impact!