‹ Alle nieuwsberichten

Samsung presenteert Galaxy A51 en A71: Wat is er beter?

Samsung presenteert Galaxy A51 en A71: Wat is er beter?

Samsung presenteerde vandaag de opvolgers van hun smartphones in de succesvolle A-serie: De Samsung Galaxy A51 en Galaxy A71. Deze smartphones moeten moderne specificaties en Samsungs versie van Android 10 naar het middensegment van smartphoneland brengen. Je ziet het al: Ze lijken op het eerste gezicht al een stuk moderner dan hun voorgangers. Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy A51: Mooiere foto’s en meer

De Samsung Galaxy A51 is de logische opvolger van de nog steeds razend populaire Galaxy A50. Zoals we van Samsung in dit segment gewend zijn gaat het hier gewoon weer om een no-nonsense-telefoon met een stevige kunststof achterkant en een plat Super AMOLED-scherm met een scherpe Full HD-resolutie. Nieuw aan de voorkant van de Galaxy A51 is de manier waarop de selfiecamera is weggewerkt, namelijk in een zogenaamde hole-punch, die zijn naam ontleent aan de gelijkenis met het gaatje van een perforator. Dit ziet er niet alleen een stuk moderner uit, ook zorgt dit voor een veel fijnere multimedia-ervaring, denk bijvoorbeeld aan het kijken van films.

Aan de binnenkant van de A51 vinden we dezelfde 4000mAh-batterij als in de A50, die ook ditmaal zorgt voor een uitstekende gebruiksduur van minimaal een volle dag. De processor heeft een kleine update gehad, zodat je iets betere prestaties van de A51 kunt verwachten.

Op de achterzijde is de grootst merkbare update gedaan, want de nu rechthoekige cameramodule van de Samsung Galaxy A51 is sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Waar de Samsung Galaxy A50 ‘slechts’ drie camera’s had, heeft de Galaxy A51 er vier, door de toevoeging van een macrolens. Deze kun je gebruiken voor het maken van foto’s van heel dichtbij met extra details. De hoofdcamera heeft nu een resolutie van 48 megapixel, terwijl de A50 een relatief magere 25-megapixelsensor voerde. Ook de resolutie van de selfiecamera is sterk verbeterd, naar een resolutie van 32 megapixel.

Samsung Galaxy A71: Betere prestaties?

Net als de Samsung Galaxy A51 ziet deze Samsung Galaxy A71 er een stuk moderner uit dan zijn voorganger, de Samsung Galaxy A70. We vinden hier, net zoals op de voorkant van zijn lager geprijsde broertje, wederom een hole-punch voor de selfiecamera en een modernere, rechthoekige cameramodule. Ook het camera-arsenaal van de A71 krijgt nu de toevoeging van een macrolens, en een verbeterde hoofd- en groothoekcamera. De camera is, zoals bij de A51, echter niet de belangrijkste upgrade voor dit toestel.

De echte reden waarom de Samsung Galaxy A71 een sterke verbetering is ten opzichte van zijn voorganger, is de chip. De Snapdragon 675 van de Galaxy A70 is vervangen met een veel snellere Snapdragon 710. Ook krijgt het toestel een betere videochip. Dit is een grote stap vooruit in de prestaties die je vooral zult merken bij het spelen van zwaardere games, waar dit nieuwe Samsung-toestel een stuk beter op uitgerust is.

Je vindt ze bij Belsimpel!

Wil jij deze nieuwe smartphones van Samsung nog even goed bekijken, of ben je zo enthousiast geworden dat je er gelijk eentje moet hebben? Ga dan snel naar onze pagina’s voor de Samsung Galaxy A51 of de Samsung Galaxy A71!

Meer nieuws over: