‹ Alle nieuwsberichten

Samsung presenteert de Galaxy S10 Lite en de Galaxy Note 10 Lite

Samsung presenteert de Galaxy S10 Lite en de Galaxy Note 10 Lite

Vandaag heeft Samsung een vier nieuwe smartphones gepresenteerd, waaronder de Galaxy S10 Lite en de Note 10 Lite. Deze toestellen zijn als het ware de kleine broertjes van respectievelijk de S10 en de Note 10. Daar lijken ze dan ook op, maar de adviesprijzen van deze nieuwe Lite-versies liggen lager. Het idee hierachter is dat je een premium product ontvangt voor een vriendelijkere prijs.

Galaxy S10 Lite: performance en camera

Op het eerste gezicht lijkt deze lite-versie erg op de S10e, die is uitgebracht samen met de S10 en de S10+. Toch zijn er een aantal verschillen die ervoor zorgen dat de S10 Lite een verbetering is. Zo heeft hij een extra camera gekregen, een macrolens om precies te zijn. Hiermee maak je foto’s van dichtbij, wat voor toffe effecten zorgt. Verder heeft het toestel een 48-megapixelhoofdcamera en een wijdhoekcamera van 12 megapixels. Waar de S10e een compact scherm van 5.8 inch heeft, is de S10 Lite uitgerust met eentje van 6.7 inch. Niet iedereen vindt een groot display fijn, dus dit zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Verder heeft het toestel een werkgeheugen van 8GB en maakt hij gebruik van een Snapdragon 855-processor. Deze combinatie zorgt ervoor dat deze smartphone erg krachtig is, waarmee ook zwaardere apps en games zonder haperingen kunnen worden gebruikt.

Galaxy Note 10 Lite: S Pen en camera

De Note-serie staat vooral bekend om de bijgeleverde S Pen. Met deze pen kun je onder andere handgeschreven notities maken. Ook dient hij als afstandsbediening om handsfree foto’s te maken. Deze serie is normaal gesproken flink aan de prijs dus mensen die minder geld aan een smartphone uitgeven lopen deze S Pen mis. De Note 10 Lite is daarom een uitkomst, want hij krijgt net als zijn duurdere broers, de Note 10 en de Note 10+, zo’n pen meegeleverd. Verder heeft hij drie camera’s met elk 12 megapixels: een hoofdlens, een telefotolens waarmee je twee keer kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies, en een wijdhoeklens voor het vastleggen van brede onderwerpen zoals architectuur. Met deze camera’s maak je zeer mooie foto’s. De accu heeft een capaciteit van 4500mAh en gaat lang mee door de energiezuinige processor. De processor is de Exynos 9810. Deze is iets minder krachtig dan de chip in de S10 Lite, maar nog steeds kan deze Note 10 Lite de meeste apps prima draaien.

Te bestellen bij Belsimpel

Beiden toestellen zijn vanaf vandaag los of in combinatie met een abonnement te bestellen bij Belsimpel. De S10 Lite zal 649 euro kosten en is verkrijgbaar in het zwart, wit en blauw. De Note 10 Lite is 599 euro in de kleuren zwart, zilver en rood.