‹ Alle nieuwsberichten

Goede voornemens? Belsimpel helpt je om ze vol te houden!

Goede voornemens? Belsimpel helpt je om ze vol te houden!

Gelukkig nieuwjaar en welkom in 2020! We zijn niet alleen een nieuw jaar gestart, maar zijn ook weer een nieuw decennium ingestapt. Tijd om de jaren ’10 achter ons te laten en het beste uit onszelf te halen! In dit artikel zetten we een aantal populaire goede voornemens op een rijtje met onze tips voor het behalen van je doelen.

Wie stelt ze niet op aan het begin van het jaar? Goede voornemens om meer te sporten, te stoppen met roken, je minder druk te maken, en ga zo maar door. Deze voornemens houd je het beste vol als je in kleine, haalbare stappen naar je doel toewerkt. Daarnaast is een beetje hulp zeker aan te raden. Dit kan morele support zijn van een vriend of vriendin, maar ook op gebied van tech is er veel ondersteuning te vinden. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen! Bij Belsimpel staat de hele maand januari in het teken van hulp bij goede voornemens. Zo vind je altijd de ondersteuning die bij jouw doelen past.

Meer bewegen

Wil je meer bewegen, maar niet altijd je telefoon meenemen als je de deur uitgaat? Met een fitness tracker of smartwatch kun je afgelegde afstanden, stappen en je hartslag meten. Zo houd je gemakkelijk je sportieve prestaties bij en sla je je voortgang op. Bij de Honor 20 Pro krijg je nu bijvoorbeeld tijdelijk de Honor Watch Magic cadeau, die je uitgebreid begeleidt als je gaat hardlopen, fietsen, fitnessen of zwemmen. Een fitness tracker of smartwatch geeft ook aan hoeveel calorieën je verbrandt met een workout. Leuk weetje: 1 kilo lichaamsvet staat ongeveer gelijk aan 7000 calorieën. Valt best mee toch?

Als je liever wel je telefoon meeneemt, gebruik dan een telefoon die tegen een stootje kan of bescherm ’m met een goed hoesje. Zo maak je tijdens het sporten met een gerust hart gebruik van het enorme assortiment aan sport-apps. In de App Store en Google Play Store vindt je duizenden apps die je kunnen helpen bij het behalen van je doelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Strava? De app om je fiets- en hardloopprestaties bij te houden en tegelijk je vrienden uit te dagen. Of ga voor een snelle workout thuis met de app 30DAYS. Hiermee kun je kiezen tussen 30-dagen sit-up, squat of push-up challenges om een spiergroep aan te pakken.

Luister je graag muziek terwijl je in beweging bent? Zorg dan voor een abonnement met voldoende data om altijd en overal zorgeloos je favoriete muziek te streamen. Ook handig zijn draadloze oordopjes, waarmee je zonder gedoe met snoertjes je activiteit kunt afronden onder het genot van muziek.

Duurzamer leven

Het thema duurzaamheid staat op het goede voornemens-lijstje van steeds meer mensen. Logisch, want het is ook een erg belangrijk onderwerp. Wil je minder negatieve impact uitoefenen op het milieu? Laat dan eens wat vaker de auto staan en reis met het openbaar vervoer of de fiets. Zo pak je ook gelijk het goede voornemen om meer te bewegen aan; twee vliegen in één klap! Wat naast autorijden veel impact heeft is het eten van vlees en het kopen van spullen, zoals meubels en elektronica. Las een paar keer per week een vleesvrije dag in en bedenk je of die ene aankoop écht nodig is; misschien is het net zo makkelijk om iets te lenen of tweedehands op de kop te tikken. Ook voor smartphones geldt dat je beter niet elk jaar het nieuwste van het nieuwste kunt aanschaffen. Denk in plaats daarvan eens aan het laten repareren van je kapotte telefoon, koop een refurbished telefoon of nog beter, een Fairphone-toestel. De Fairphone 3 is gemaakt van eerlijke en gerecyclede materialen en is modulair. Dit betekent dat het toestel langer meegaat omdat je verschillende onderdelen gemakkelijk zelf vervangt als ze niet goed meer werken.

Stoppen met roken

Ieder jaar weer nemen veel mensen zich voor om te stoppen, maar lang niet iedereen houdt dit vol. Het is natuurlijk lastig om van een gewoonte of verslaving af te komen en daarbij kan een beetje hulp geen kwaad. De app QuitNow! is een goede optie. Deze app houdt bij hoeveel dagen je al bent gestopt, hoeveel sigaretten je hebt vermeden en hoeveel geld én tijd je hebt bespaard door niet te roken. Bovendien kun je via een chat contact maken met mede-stoppers en zie je wat het stoppen doet voor je gezondheid. Motiverend!

Minder druk maken om dingen

Genieten van het leven is belangrijk, maar soms lastig wanneer je het druk hebt. Vooral zo na de drukke feestdagen hebben veel mensen het voornemen om zich hier weer bewuster van te zijn. Kun je wel wat hulp gebruiken om te ontspannen? Er zijn speciale mindfulness-apps die je ondersteunen bij het omgaan met stress en leeg maken van je hoofd. Zo is er bijvoorbeeld de VGZ Mindfulness coach-app, die een programma van vijf weken biedt met oefeningen die op jou afgestemd zijn. En, kom je al tot rust? Met bijvoorbeeld de Apple Watch kun je in de gaten houden of je hartslag rustiger wordt én krijg je af en toe een reminder om ademhalingsoefeningen te doen.

Een goede nachtrust

Last but not least, voldoende slaap. Als je je voorneemt om iets in je leven te veranderen, zorg er dan voor dat je nachtrust er niet onder lijdt. Als je moe bent, heb je minder wilskracht en wordt het dus lastiger om je voornemens vol te houden. Ook hier komt de fitness tracker of smartwatch om het hoekje kijken. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fit SM-R370 of Xiaomi Mi Band 4. Hiermee meet je met behulp van de hartslagmeter namelijk eenvoudig je slaapkwaliteit. Door deze analyse krijg je inzicht in wat voor jou de perfecte bedtijd is en hoeveel slaap je nodig hebt om helemaal uitgerust weer wakker te worden. Zo kun jij al die goede voornemens wel aan!