‹ Alle nieuwsberichten

Eerste foto van Sony Ericsson Xperia X2

Er is een foto opgedoken van wat de opvolger zou zijn van de Sony Ericsson Xperia X1. De vermoedelijke X2 heeft een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en een knop voor toegang tot de Panel-interface van Sony Ericsson.

Sony Ericsson Xperia X2

Tipgever

Gadgetsite Engadget kreeg de foto van een anonieme tipgever. Het toestel zou de interne codenaam Vulcan dragen. Specificaties en een introductiedatum zijn nog onbekend. Het toestel lijkt sterk op de Xperia X1: het heeft een groot scherm, met daaronder een aantal hardwareknoppen. Het qwerty-toetsenbord lijkt eveneens veel op dat van de X1, alleen heeft Sony Ericsson pijltjestoetsen toegevoegd.

Panel-interface

Op de foto is duidelijk een knop te zien voor de Panel-interface van Sony Ericsson. Panels zijn verschillende bureaubladen voor het toestel. Ontwikkelaars kunnen door middel van een sdk zelf panels maken, al is dat tot nog toe niet veel gebeurd. Op de Sony Ericsson Satio, de 12-megapixelcameratelefoon met Symbian, staat de Panel-interface niet. De Xperia X1 is daarmee het enige toestel dat momenteel panels ondersteunt.

Zakelijke Markt

Sony Ericsson hintte vorige week tijdens een persevenement op de komst van een volgend Xperia-model. De fabrikant is van plan later dit jaar een toestel voor de zakelijke markt te introduceren. Of daarmee de Xperia X2 wordt bedoeld is onduidelijk.

Meer nieuws over: