‹ Alle nieuwsberichten

Apple presenteert iPhones 2019

Apple presenteert iPhones 2019

Apple heeft zojuist drie nieuwe iPhones gepresenteerd in de vorm van de Apple iPhone 11, Apple iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Dit nieuwe trio is onder andere voorzien van een extra camera ten opzichte van hun voorgangers, het vernieuwde iOS 13 en een nog snellere processor. De toestellen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en opslagvarianten, fijn voor de perfecte match!

Apple’s nieuwe iPhone 11-trio

Apple heeft een drietal nieuwe iPhones gepresenteerd op een groots evenement. De toestellen hebben alledrie hun eigen unieke eigenschappen. De Amerikaanse fabrikant kwam met opvolgers voor de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max die vorig jaar het levenslicht zagen. Qua naamgeving heeft Apple gekozen voor iPhone 11.

De iPhone 11 kan gezien worden als het instapmodel en de opvolger van de iPhone XR uit 2018. De Apple iPhone 11 Pro is de opvolger van de iPhone XS en de iPhone 11 Pro Max-variant is de grootse opvolger van de iPhone XS Max. Qua naamgeving dus weer even heel wat anders, maar laten we eens kijken naar de specificaties van deze nieuwe toestellen.

Specificaties Apple iPhone 11

De iPhone 11 is het meest betaalbare van het trio en is te verkrijgen in een zestal kleuren. Apple koos ervoor om de kleuren coral en blauw van de iPhone XR te vervangen voor twee nieuwe kleuren. Daardoor is de iPhone 11 naast zwart, wit, geel en rood nu ook te verkrijgen in groen en lavender, oftewel lichtpaars. Naast deze kleuren heb je ook keuze uit modellen met 64GB, 128GB of 256GB interne opslag.

Het scherm is een exemplaar van 6.1 inch met een inkeping aan de bovenkant; de plaats voor de frontcamera en verschillende sensoren. De behuizing is opgetrokken uit glas en metaal en het toestel kan draadloos worden opgeladen. De iPhone 11 draait op iOS 13 en is voorzien van dezelfde processor als in de duurdere iPhone 11 Pro en Apple iPhone 11 Pro Max te vinden is.

Eén van de grootste veranderingen vind je op de achterkant van het toestel, want daar zijn nu twee camera’s te vinden in plaats van één, zoals bij de iPhone XR het geval was. Met die tweede camera kun je foto's schieten met een nog wijdere hoek. Zo kun je perfecte foto's maken van bijvoorbeeld landschappen, architectuur of grote groepen mensen.

Apple iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

De Amerikaanse fabrikant presenteerde ook de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, als opvolgers van de XS en XS Max. De kleinste van het stel is de 11 Pro met een scherm van 5.8 inch. Wel is daarbij gekozen voor een OLED-scherm, dat kleuren nog mooier weergeeft dan het LCD-scherm van de iPhone 11. Ook het contrast is daarbij uitstekend, waardoor het een erg fijn scherm is om een filmpje op te kijken, je net gemaakte foto’s te bewonderen of websites te checken. Dit scherm is ook voorzien van een inkeping, voor onder andere de veilige gezichtsherkenning van Apple: Face ID.

De grotere Apple iPhone 11 Pro Max is voorzien van een OLED-scherm van 6.5 inch en is daarmee een slag groter dan de 11 Pro. Het scherm heeft ook een iets hogere resolutie. Beide toestellen zijn te verkrijgen in de kleuren space grey, midnight green, zilver en goud, waarbij je keuze hebt uit varianten met 128GB, 256GB of 512GB opslag. Ook deze iPhones zijn voorzien van een snelle processor, namelijk de Apple A13-chip, die wordt bijgestaan door een co-processor. Deze kan gebruikt worden om nog beter de locatie of beweging te bepalen van het toestel, handig als je de weg kwijt bent en voor games en augmented reality.

Op de achterkant zijn bij beide toestellen drie camera’s te vinden, geplaatst in een verhoging in de linker bovenhoek van het toestel. Naast het maken van betere portetfoto’s, kun je objecten dichterbij halen zonder kwaliteitsverlies. Al met al kun je dus nog mooiere kiekjes schieten dan voorheen met een smartphone van Apple, fijn natuurlijk!

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn draadloos op te laden en kunnen ook gebruikt worden als draadloze powerbank. Daardoor is het mogelijk om bijvoorbeeld je AirPods op te laden door het doosje ervan op de achterkant van je toestel te leggen. De toestellen draaien op iOS 13, dat onder andere een donkere modus biedt. Fijn wel, want zo wordt er minder energie verbruikt, waardoor je nog langer op één acculading kunt doen. Daarnaast zijn er ook weer allerlei optimalisaties doorgevoerd, waardoor apps sneller opstarten en minder energie gebruiken.

Apple iPhone 11 kopen

De iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max kopen kan vanaf vrijdag 13 september bij Belsimpel.