‹ Alle nieuwsberichten

Fairphone 3 officieel: steentje bijdragen aan duurzame wereld

Fairphone 3 officieel: steentje bijdragen aan duurzame wereld

De Fairphone 3 is zojuist officieel gepresenteerd: de nieuwe, duurzame smartphone van het van oorsprong Nederlandse bedrijf. Een toestel waarbij het niet direct gaat om de specificaties, maar om de minimale ecologische voetafdruk. Belsimpel is officieel partner van Fairphone, waardoor dit nieuwe model per direct bij ons te bestellen is!

Over Fairphone

Fairphone is een bedrijf dat het heel anders doet dan elke andere smartphonefabrikant ter wereld. Waar het bij veel merken gaat om de beste specificaties, snelste processoren of de mooiste schermen heeft Fairphone een heel andere insteek. Bij dit bedrijf gaat het om het milieu, duurzaamheid en transparantie. In 2013 werd de eerste Fairphone uitgebracht en enkele jaren later werd de Fairphone 2 gepresenteerd. Bij dat tweede toestel stond modulariteit hoog in het vaandel. Dat betekent dat je sommige onderdelen zelf kunt vervangen. Zo kun je bijvoorbeeld de cameramodule vervangen of de USB-poort. Fijn natuurlijk, want je bent het toestel niet kwijt voor een lange en dure reparatie en tevens verhoog je de levensduur van je toestel aanzienlijk.

Dat transparantie bij Fairphone een grote rol speelt is te zien in elke vorm van communicatie van de fabrikant. Zo is gewoon bekend waar de grondstoffen vandaan komen die gebruikt worden om de smartphones te maken en ook kun je checken wat de exacte werkomstandigheden zijn in de mijnen waar deze grondstoffen worden gedolven. Ook de verkoopprijs van de toestellen en hoe die tot stand gekomen is, is inzichtelijk. Dit is iets waar andere fabrikanten niet eens aan durven te denken.

Vandaag, 27 augustus 2019, is de derde smartphone van de producent gepresenteerd: de Fairphone 3.

Fairphone 3: niet voor de specs, maar om de gedachte

Fairphone 3Het gaat ook bij deze smartphone in eerste instantie zeker niet om de specificaties, maar om de gedachtegang en minimale ecologische voetafdruk. Qua specificaties zien we wel verschillende vernieuwingen bij de Fairphone 3 ten opzichte van zijn voorganger. Hierdoor is dit nieuwe model simpelweg weer helemaal up-to-date te noemen. Er is een 5.65-inchdisplay aanwezig met een langwerpige verhouding en hoge resolutie. Het interne geheugen van 64GB is uit te breiden met een geheugenkaartje en er is ook nog eens plaats voor twee simkaarten, maximaal uitbreidbaar dus!

Op de voor- en achterkant is een enkele camera te vinden, waarmee je prima foto's maakt. De batterij van de Fairphone 3 heeft een capaciteit van 3060mAh. In combinatie met de energiezuinige processor, kom je met deze accu gemakkelijk de dag door. Als je toch wat extra power nodig hebt, kan het toestel ook nog eens snel worden opgeladen. Er zijn stereospeakers aanwezig, evenals een FM-radio en een 3,5mm-aansluiting. Ten slotte levert Fairphone het toestel met Android 9.0 Pie, waardoor je er direct mee aan de slag kan.

Een oplader of USB-kabel worden trouwens niet meegeleverd door Fairphone, want daar heb je er waarschijnlijk toch nog enkele van liggen thuis. Wel levert de fabrikant een hoesje mee, zodat je het toestel nóg langer zonder zorgen kunt gebruiken. Ook een schroevendraaier wordt meegeleverd, waardoor je, mits dat nodig is natuurlijk, zelf onderdelen kunt vervangen. Want ook dit toestel is deels modulair.

Fairphone 3 kopen

De Fairphone 3 is vanaf nu te bestellen in de kleur Dark Translucent voor de adviesprijs van €450.