‹ Alle nieuwsberichten

T-Mobile verbreekt opnieuw eigen snelheidsrecord

T-Mobile verbreekt opnieuw eigen snelheidsrecord

Gefeliciteerd T-Mobile! Voor de derde keer op rij heeft de provider de Ookla® Speedtest Award™ gewonnen, die elk jaar uitgereikt wordt aan de provider met het snelste mobiele netwerk van Nederland.

Vandaag heeft T-Mobile opnieuw de Speedtest Award™ ontvangen. Deze award wordt uitgereikt door Ookla, het bedrijf achter de meest gebruikte speedtest-app voor het meten van datasnelheden wereldwijd. Uit 418.722 tests die tijdens het eerste half jaar van 2019 door app-gebruikers in Nederland zijn uitgevoerd, is gebleken dat T-Mobile van alle providers in Nederland de hoogste netwerksnelheden behaalt. Tijdens deze tests wordt de download- en uploadsnelheid van alle providers gemeten. Hierbij telt downloadsnelheid in de totaalscore het zwaarst, omdat dit de snelheid is die de netwerkgebruiker constant ervaart.

T-Mobile heeft dit jaar weer het eigen snelheidsrecord van vorig jaar verbroken. Dit heeft de provider gedaan met een totale snelheidsscore van 70.79, een gemiddelde downloadsnelheid van 78.10 Mbps en een gemiddelde uploadsnelheid van 18.24 Mbps. Voor de andere grote providers van Nederland ligt de downloadsnelheid gemiddeld op 51.70 Mbps.

5G-netwerk

In 2020 hoopt T-Mobile als eerste Nederlandse provider een 5G-netwerk uit te rollen dat landelijk dekkend is. Tijdens een succesvolle eerste test waarbij T-Mobile een 5G-verbinding met een smartphone tot stand heeft gebracht, werden downloadsnelheden tot 850Mbps gehaald.

Wil jij gebruik maken van het snelst geteste netwerk van Nederland? Bekijk dan al onze T-Mobile-aanbiedingen.

 

Meer nieuws over: