‹ Alle nieuwsberichten

Officieel: de kracht van de Samsung Galaxy Note 10 & Note 10+

Officieel: de kracht van de Samsung Galaxy Note 10 & Note 10+

Het is weer Note-tijd! Vandaag, 7 augustus, onthulde Samsung haar nieuwe vlaggenschip, of eigenlijk vlaggenschepen. Dit jaar zijn het er namelijk twee: de Samsung Galaxy Note 10 en de Samsung Galaxy Note 10+! Het sleutelwoord voor dit jaar: kracht.

Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+

De Note-series staan er natuurlijk om bekend dat ze krachtig zijn, maar dit jaar doet Samsung daar nog een flinke schep bovenop. Met deze Note-toestellen laat Samsung weer zien waar ze toe in staat zijn: zoveel mogelijk kracht en slimmigheden in een telefoon die nog steeds in je broekzak past. Zowel de Note 10 als de Note 10+ laten hun kracht op verschillende vlakken zien: prestaties, design, productiviteit en creatie.

De kracht van prestaties

Bij een high-end smartphone horen high-end specificaties en dat zit bij de Note 10-broertjes wel snor. De normale Note 10 draait op dezelfde CPU als die van de Galaxy S10-familie en de Note 10+ maakt zelfs gebruik van een nieuwere, snellere versie: de Exynos 9825. Het lijkt erop dat deze chipset de meest krachtige processor is die ooit in een Android-smartphone gebruikt is. Om deze krachtpatser te ondersteunen beschikt de Note 10+ over 12 GB (!) werkgeheugen. Overkill? Misschien, maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over haperingen of beperkt multitasken. De normale Note 10 heeft net als een Galaxy S10+ 8 GB werkgeheugen, voor veel gebruikers meer dan genoeg. Ook aan opslaggeheugen geen gebrek: de Note 10 en Note 10+ hebben standaard 256 GB opslag, en bij de Note 10+ kun je ook kiezen voor 512 GB. 

Voor sommigen zullen deze indrukwekkende cijfers met betrekking tot de hardware genoeg zeggen, maar wat heb je er nou echt aan?In de praktijk betekent het dat je eigenlijk alles met je Note 10 kan doen wat je met je smartphone zou willen of kunnen doen. Daar hoort ook bij dat het toestel het lang vol moet houden, maar gelukkig heeft Samsung daar ook aan gedacht. De batterij van de Note 10 heeft een capaciteit van 3500 mAh, en de Note 10+ eentje van maar liefst 4300 mAh. Beide smartphones gaan dankzij Super Fast Charge 2.0 binnen 30 minuten van 0 naar 100. Draadloos opladen kan ook: van draadloze oplader naar Note 10(+), of van Note 10(+) naar ander draadloos oplaadbaar toestel!

De kracht van design

De Note 10-telefoons zijn niet alleen mooi van binnen maar juist ook erg mooi van buiten. Beide versies zijn nog geen 8 millimeter dik en het ontwerp is net als elk jaar oogstrelend. De Note 10 en Note 10+ hebben displays van respectievelijk 6.3 en 6.8 inch,maar ondanks dat blijft het toestel compact genoeg om in een broekzak te passen. Dankzij minimale schermranden beslaat het scherm eigenlijk de gehele voorkant, op één klein cirkeltje na: het gaatje van de selfiecamera. Geen gekke pop-up camera’s, geen notches, maar een simpel rondje in het midden van het scherm. Mooi!

Met de kwaliteit van het AMOLED-scherm verdient Samsung elk jaar veel punten, en dat is ook bij deze serie het geval. De naam zegt het al: het ‘Cinematic Infinity Display’ is ideaal voor het bekijken van films of series. Met de Note 10 doe je dat in Full HD+-resolutie, bij de Note 10+ in Quad HD+-resolutie. Geen hogere verversingssnelheden dan 60 Hz helaas; daarbij blijft concurrent OnePlus Samsung nog een stapje voor.

De kracht van productiviteit

Voor iedereen die meer gedaan wil krijgen op zijn of haar smartphone is de Note 10 een uitstekende keuze. Als je Note zegt, dan zeg je S-pen. Deze intelligente stylus, die standaard bij elk Note-toestel zit, opent een geheel nieuwe wereld aan controle over je smartphone. Je maakt overal en altijd notities, je gebruikt hem als afstandsbediening, je maakt screenshots; er is ongelofelijk veel wat je met de S-pen kunt doen.

De kracht van creatie

Het creëren van content is waarschijnlijk nog nooit zo makkelijk geweest als tegenwoordig. Als je dacht dat we nog niet zo ver waren, dan heb je nog nooit een Note-toestel gebruikt. Deze slimme smartphone katapulteert je van amateur naar pro, dankzij de professionele videotools van de Note 10 en Note 10+. Beide telefoons beschikken over drie camera’s achterop en eentje voorop, waar de Note 10+ er ook nog een DepthVision Lens bijkrijgt voor beter scherptediepte-effect. Er is een groothoeklens voor foto’s van grote dingen of dingen die heel dichtbij zijn, een telelens voor foto’s van hele kleine dingen of dingen ver weg, en nog een veelzijdige sensor voor al het andere. Die laatste heeft een variabel diafragma, zodat het helemaal niks uitmaakt hoeveel licht er aanwezig is. Deze camera heeft voor alle situaties een oplossing.

Ook wanneer je gauw een goede video ergens van wil maken zal je blij zijn dat je een Note 10(+) in je broekzak hebt. Het bokeh-effect dat bij foto’s helemaal hip is pas je dankzij Live Focus ook eenvoudig in je video’s toe, zodat het net lijkt alsof je een dure lens op je smartphone hebt geschroefd. Dankzij SuperSteady zijn video’s die je maakt als je zenuwachtig bent, of veel beweegt om een andere reden, nog steeds erg stabiel.

Samsung Galaxy Note 10-familie bestellen bij Belsimpel

De Note 10 van Samsung is alleen te verkrijgen met 256GB opslag in de kleur Aura Black en Aura Glow. De Note 10+ is verkrijgbaar met 256GB intern geheugen in het zwart en zilver, maar als model met 512GB ook nog eens in de kleur zwart.