‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel Zomerblog: Apps die jouw vakantie makkelijker maken

Belsimpel Zomerblog: Apps die jouw vakantie makkelijker maken

De zomer is al een tijdje bezig en daarom hebben we negen apps voor je verzameld, die je vakantie nog relaxter maken! In appklare brokjes leggen we je uit waarom deze apps jouw leven vergemakkelijken. Ben je al weggeweest of ga je niet op vakantie dit jaar? Geen probleem, gebruik deze tips dan voor je volgende vakantie of gewoon in het dagelijks leven.

Onze App-specialist Marieke heeft een paar van de handigste apps, beschikbaar voor Android en iOS, voor je op een rijtje gezet.

  1. Google Maps
  2. WiFi Map: Get Internet & VPN
  3. TrabeePocket
  4. XE Currency App
  5. Prey Anti Theft
  6. Moovit
  7. Google Translate
  8. Flush
  9. PackPoint

1. Google Maps
Google Maps logo

Bijna iedereen kent Google Maps wel. Want deze app is niet alleen handig op vakantie, maar ook als je het nieuwe huis van je net verhuisde vriend zoekt. Wat je misschien niet wist, is dat je ook kaarten van gebieden kunt downloaden. Zo kun je in deze gebieden ook zonder internet gewoon navigeren. Praktisch als je buiten de EU onderweg bent of als je gewoon niet zo veel data wilt gebruiken.

Ontdekt het op Google Play

2. WiFi Map: Get Internet & VPN
WiFi Map App logo

Je mag in de EU tegenwoordig dan wel gewoon binnen je bundel internetten, maar soms heb je gewoon echt even een WiFi-netwerk nodig. Vergeet ook niet dat je met een onbeperkte bundel in de EU niet onbeperkt kunt internetten. Daarom heb jij voor vertrek al de WiFi Map-app gedownload. Met deze app vind je wereldwijd alle beschikbare WiFi-netwerken en hun locatie. Vaak zelfs met het bijbehorende wachtwoord.

Ontdekt het op Google Play

3. TrabeePocket

Trabee App logo

Elke vakantie gaat gepaard met een budget, bij mij in ieder geval wel. Dan is het handig als je tijdens je vakantie in de gaten kunt houden of je uitgaven een beetje binnen de perken blijven. In deze app geef je van te voren aan wat je budget is en hoeveel dagen je op vakantie gaat. Je vult je uitgaven gemakkelijk in en de app geeft aan of je nog een beetje binnen budget zit. Zo weet je precies of je de volgende keer weer een hoorntje met 3 bolletjes kunt nemen, of het toch even bij een raketje moet houden.

Ontdekt het op Google Play

4. XE Currency App
XE Currency App Logo

Ga je op vakantie naar een land waar je niet met de euro kunt betalen? Dan raak je het overzicht van hoeveel je nou precies hebt uitgegeven snel kwijt. Ook blijf je de hele tijd maar hoofdrekenen over hoeveel dat ene leuke souvenirtje nou kost. Daar heb je op vakantie natuurlijk helemaal geen zin in. Gebruik daarom de XE Currency App. Deze app rekent het allemaal in een handomdraai voor je om. Ben je even niet online? Dan zijn de twee als laatst gebruikte valuta nog steeds te gebruiken!

Ontdekt het op Google Play

5. Prey Anti Theft
Prey Anti Theft App logo

Je plant het niet, maar het kan overal en altijd gebeuren: je telefoon wordt gestolen. Echt niet alleen in Verweggistan, het kan ook gewoon om de hoek gebeuren. Super vervelend en het komt altijd op het verkeerde moment! Om extra schade te voorkomen heb jij Prey Anti Theft op je telefoon geïnstalleerd. Met deze app kun je ook nog in je telefoon als deze gestolen is, zodat je privacygevoelige informatie kunt verwijderen. Ook kun je met de app foto’s maken van degene die de telefoon gebruikt en deze naar jezelf sturen. Je kunt zelfs zien met welk IP-adres het toestel verbonden is.

Trouwens: Deze app is er ook voor je laptop en tablet, zodat al je elektronische apparaten weer een beetje veiliger zijn.

Ontdekt het op Google Play

6. Moovit
Moovit App logo

Is 9292 ook altijd jouw go-to-app als je in een vreemde Nederlandse stad bent en niet weet hoe je met het openbaar vervoer ergens komt? Je kunt Moovit zien als de wereldwijde versie. Ondertussen zijn er 2700 steden beschikbaar, waardoor je altijd op de plek van bestemming aankomt zonder dat je voor elke stad tijdens je roadtrip de lokale app moet downloaden. Bijkomend voordeel: de app is beschikbaar in het Nederlands. Dit is vooral handig als de plaatselijke openbaarvervoerder zijn app alleen in de eigen taal aanbiedt. Ook handig: weet je niet precies wanneer je moet uitstappen? De app geeft aan over hoeveel stops je op de plek van bestemming bent! Zo weet je zeker dan je niet in een hele andere stad beland, dan gepland.

Ontdekt het op Google Play

7. Google Translate
Google Translate App logo

Ga je naar een land waarvan je de taal niet spreekt? Dan kun je zo’n ouderwetse Wat & Hoe? – Taalgids gebruiken, óf je pakt gewoon je smartphone erbij. Google Translate is ondertussen in bijna 60 talen ook offline te gebruiken. Download voor vertrek gewoon de juiste taal en ga onbezorgd op pad. Een hele coole functie van Translate vinden wij de live vertalingen via de camera van je toestel: richt de camera op de tekst die je wilt vertalen, selecteer de tekst en Google Translate vertaalt het meteen voor je! Ook handig als je in een restaurant zit en de menukaart niet kunt lezen.

Ontdekt het op Google Play

8. Flush
Flush App logo

Voor velen zal het herkenbaar zijn: je loopt lekker door een stad en ineens moet je ontzettend nodig naar het toilet. Met Flush heb je ook in onbekende steden binnen no-time het dichtstbijzijnde toilet gevonden. De app wijst je zelfs de weg er naar toe. De app laat je ook als je offline bent zien welke wc’s in de buurt zijn, of je er moet betalen en of ze rolstoeltoegankelijk zijn. Heb je nou een openbaartoilet gevonden, dat nog niet op de lijst staat? Voeg hem toe, zodat anderen met hoge nood er niet zomaar voorbij rennen.

Ontdekt het op Google Play

9. PackPoint
PackPoint App logo

Altijd lastig, wat pak je in als je langer dan een week weggaat en je bagage beperkt is? Je kunt van alles wat meenemen zodat je altijd voorbereid bent, maar wanneer je maximaal 10 kg aan handbagage mag meenemen, wordt dat wel erg spannend. PackPoint helpt je. Jij geeft aan waar je naartoe gaat, hoe lang je er bent en wat je daar allemaal gaat doen. PackPoint denkt even na, kijkt wat voor weer het wordt en geeft je daarna een lijst met alle dingen die je niet moet vergeten. De app is gewoon beschikbaar in het Nederlands, dus geen gehannes met verkeerde vertalingen waardoor je alsnog met de verkeerde bagage op je reisbestemming aankomt. Een minpuntje is misschien wel dat je maar 1 stad per keer in kunt geven. Als je gaat roadtrippen en in veel verschillende weertypen terechtkomt, is de lijst daar dus niet op aangepast.

Ontdekt het op Google Play

Extratip:

Heb je een Netflix en/of spotify abonnement? Download dan voor vertrek de afleveringen van series en films die je wilt zien en de muziek die je wilt luisteren. Dit scheelt gedoe met langzame WiFi op de camping en je gebruikt geen mobiele data. Je bent meteen helemaal klaar om te bingen. 

Meer nieuws over: