‹ Alle nieuwsberichten

12 Megapixel - Samsung Pixon 12 M8910

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: de presentatie van Samsungs 12 megapixel-cameratelefoon. De Samsung Pixon 12 M8910 is, zoals de naam natuurlijk al verklapt, een opvolger van de Samsung M8800 Pixon. De Samsung Pixon 12 is uitgerust met een flink 3,1 inch groot AMOLED touchscreen.

Samsung Pixon 12 M8910

De eerste

Net als bij de introductie van 's werelds eerste 8 megapixel camera-telefoon probeert Samsung om Sony Ericsson nu ook weer het gras voor de voeten weg te maaien. De Zweeds-Japanse fabrikant kondigde vorig jaar als eerste de komst van een 8 megapixel camera-telefoon aan, maar Samsung had er als eerste eentje in de winkels liggen (de Innov8). Vandaag, enkele dagen na de bekendmaking van de releasedatum van Sony Ericsson's Saito, presenteert Samsung de Pixon 12 M8910, een 12 megapixel camera-telefoon die eind deze maand al in de Europese winkels gaat verschijnen.

Camerafunctie

Voor de camerafunctie heeft Samsung een aparte sluiterknop, touch autofocus (waar het scherm aangeraakt wordt ligt de focus) die bewegende objecten kan volgen, Smart Auto mode (voor altijd perfecte foto’s) en een 28 mm-groothoeklens. De foto’s worden relatief snel opgeslagen, zodat binnen 2 seconden de volgende foto geschoten kan worden.

Multimedia

Naast de digitale camera biedt de Samsung Pixon 12 M8910 ook nog een flinke bundel aan aanvullende features. Om nog even bij de camera te blijven, is het mogelijk om hoge kwaliteit video op te nemen op een resolutie van 720 x 480 pixels (breedbeeld DVD resolutie) met 30 frames per seconde. Voor de multimedia liefhebber is het toestel voorzien van een uitgebreide muziek en videospeler en ontbreekt ook een FM radio met RDS niet in het lijstje specificaties.

Meer nieuws over: