‹ Alle nieuwsberichten

Huawei brengt verklaring uit over Android Q

Huawei brengt verklaring uit over Android Q

In een statement heeft Huawei laten weten dat het aankomende Android Q wordt ontwikkeld voor 13 populaire modellen van de Chinese fabrikant. In dit artikel lees je de officiële verklaring van Huawei en de lijst van smartphones waarvoor Android Q wordt ontwikkeld. Lees voor meer informatie ook onze FAQ en ons eerder geplaatste nieuwsbericht over de gebeurtenissen rondom Huawei.

Huawei is de laatste tijd veel in het nieuws geweest door het handelsverbod tussen Amerikaanse bedrijven en het Chinese Huawei dat door de Amerikaanse overheid is opgelegd. Voor Huawei betekent dit dat er niet meer samengewerkt mag worden met bedrijven zoals Google. Eerder heeft Huawei in een statement laten weten dat er beveiligingsupdates blijven komen voor alle Huawei-toestellen die verkocht zijn of momenteel op voorraad liggen. Ook zit er op deze toestellen gewoon 2 jaar fabrieksgarantie. Over het uitrollen van toekomstige Android-updates, zoals het aankomende Android Q, was eerder nog niets bekend gemaakt door Huawei.

Verklaring van Huawei

Vandaag heeft de Chinese gigant in een verklaring laten weten dat ze toegang verkregen hebben tot de beta-versie van Android Q. Deze toekomstige update van het besturingssysteem van Google wordt door Huawei ontwikkeld voor de volgende toestellen:

Hieronder lees je de volledige verklaring die door Huawei is uitgebracht.

Huawei, verklaring, beloftes, Android Q, garantie, updates

 

Meer over de ontwikkelingen lees je in onze FAQ over Huawei en het nieuwsbericht dat eerder geplaatst is door Belsimpel.