‹ Alle nieuwsberichten

Apple kondigt iOS 13 met Donkere modus aan

Apple kondigt iOS 13 met Donkere modus aan

Op Apple’s eigen ontwikkelaarsconferentie WWDC 2019, heeft het bedrijf iOS 13 aangekondigd. Nieuw is de langverwachte donkere modus, ook is de Kaarten-app compleet vernieuwd. Bovendien gaat iOS voor iPads voortaan door het leven als iPadOS, die unieke ervaringen voor iPad biedt.

Donkere modus in iOS

Veel iPhone-gebruikers keken al uit naar een donkere modus in iOS; met iOS 13 is het nu echt mogelijk. Met deze speciale Donkere modus krijgt je iPhone een compleet nieuwe look. Dankzij een donkere kleurenschema is je iPhone prettiger te gebruiken bij weinig licht. Je kunt Dark Mode ook automatisch instellen op een bepaald tijdstip; handig als je ’s avonds niet de hele tijd naar je felle beeldscherm wil kijken.

iOS 13 Donkere modus

Kaarten-app vernieuwd

De basiskaart is eigenlijk compleet opnieuw opgebouwd. Hierdoor zijn kaarten gedetailleerder, wegen completer en adressen preciezer. De nieuwe kaart is eerst alleen in de VS beschikbaar, en in 2020 volgen andere landen. Ook kun je met LookAround op straatniveau rondkijken; dit is vergelijkbaar met Streetview in Google Maps. Met de functie Collections kun je gemakkelijk je favoriete bestemmingen, restaurants of andere plekken delen met vrienden.

Sign In with Apple: snel en makkelijk overal inloggen

Apple komt met een functie waarmee je eenvoudig, snel en met meer privacy kunt inloggen bij apps en websites. Je gebruikt simpelweg je Apple ID voor verificatie. Dus het gebruik van een social media-account of het invullen van een formulier is niet meer nodig. Evenals het controleren van e-mailadressen of het gebruik van wachtwoorden is verleden tijd. Sign In with Apple gebruikt bovendien Face ID of Touch ID als tweede stap voor extra beveiliging.

iOS 13 Sign In with Apple

Makkelijker en sneller bladeren in Foto’s-app

Door kunstmatige intelligentie leert de Foto’s-app je gebruik te herkennen. In de praktijk betekent dit dat bijvoorbeeld je beste foto’s prominent zichtbaar zijn, en dat overbodige of dubbele foto’s worden verborgen. De indeling is ook slimmer zodat je nog makkelijker foto’s en video’s kunt terugvinden. Ook zijn bewerking tools verbeterd zodat je foto’s en filmpjes nog beter kunt bewerken.

Deze iPhones zijn geschikt voor iOS 13

Nu iOS 13 is aangekondigd, zal deze versie van het besturingssysteem eerst alleen als bèta beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. In het najaar zal de definitieve versie verschijnen voor iPhone-gebruikers. Benieuwd of je de update ook krijgt? De volgende iPhones zijn geschikt voor iOS 13: