‹ Alle nieuwsberichten

Honor 20-serie officieel: vijf camera's en strak design

Honor 20-serie officieel: vijf camera's en strak design

Honor heeft zojuist twee nieuwe toestellen gepresenteerd, waarbij het veelal gaat om de camera's en het design. De Honor 20 en de Honor 20 Pro bevatten namelijk vijf camera's en een design met speciale afwerking.

Honor 20-serie

Honor heeft de Honor 20-serie gepresenteerd op een evenement in Londen, waar de fabrikant het doek van de Honor 20 en Honor 20 Pro heeft gehaald. De toestellen bieden een glazen design, high-end specificaties en een groot scherm. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in het zwart en blauw, alhoewel de Pro-varianten wat neigen naar paars en groen. Dat komt door de afwerking met het speciale glas dat Honor gekozen heeft. Hierbij zijn meerdere dunne laagjes glas op elkaar geplaatst, voor een prachtig effect qua kleur. Het display is een 6.26-inchversie, waarbij de frontcamera in een klein gaatje in het display is verwerkt. Ook heeft het toestel smalle schermranden, waardoor het scherm 91,6% van de voorkant inneemt.

De toestellen draaien allebei op Android 9.0 Pie, met daaroverheen de eigen MagicUI-schil. Daaraan zijn verschillende aanpassingen doorgevoerd door de fabrikant en ook verschillende eigen apps toegevoegd. Zowel de Honor 20 als de Honor 20 Pro zijn voorzien van de Kirin 980-processor, een bekende uit de stallen van Huawei. Deze krachtige processor zorgt ervoor dat je elke taak makkelijk aankunt met het toestel, zoals het spelen van een zware 3D-game of bewerken van een grote Excelsheet.

Honor 20 - blauw

Specificaties Honor 20 en Honor 20 Pro

Honor heeft de Honor 20 voorzien van 128GB opslag en 6GB werkgeheugen, waarbij de Pro-variant uitgerust is met 256GB opslaggeheugen en 8GB RAM. De frontcam is bij beide modellen een variant met een resolutie van 32 megapixel, maar bij de camera's op de achterkant zijn er wel wat verschillen te vinden. De normale Honor 20 en Honor 20 Pro zijn uitgerust met een 48-megapixelsensor als hoofdcamera, waarmee foto's kunnen worden geschoten van 12 megapixels. Eén pixel van de uiteindelijk foto bestaat namelijk uit vier samengesmolten pixels. De tweede camera is een 16-megapixelvariant met een groothoeklensje. Handig voor onder andere landschappen, architectuur of een groepsfoto.

De Honor 20 biedt nog een 2-megapixelcamera die diepte kan meten, handig voor de bokehfoto's. De vierde camera is een 2-megapixelexemplaar, die gebruikt wordt bij het maken van een macrofoto. Dat betekent dat je een object van 4 centimeter afstand al scherp op de foto kunt vastleggen en hiermee heeft Honor de primeur in smartphoneland. Die macrolens is ook bij de 20 Pro op de achterkant te vinden, maar de derde camera is een 8-megapixelversie waarmee je kunt inzoomen. Dit kan tot 3x optisch, waarbij er geen details verloren gaan. Verder inzoomen is ook mogelijk - tot 30x digitaal - waar dan wel wat details bij verloren gaan.

Honor 20 Pro - 'zwart'

Ook op het gebied van de accucapaciteit zien we verschillen, want de Honor 20 Pro heeft een 4000mAh-accu aan boord, terwijl de normale Honor 20 is uitgerust met een 3750-exemplaar. Wel is het mogelijk om deze snel op te laden bij de beide toestellen in de Honor 20-serie. Ook zijn de toestellen voorzien van technieken zoals GPU Turbo 3.0, waarbij games nog vloeiender lopen. De Pro-versie is ook uitgerust met een speciale koelingstechniek, waardoor warmte nog wat sneller afgevoerd kan worden. Onder andere handig voor bij games, want die lopen daardoor net wat vloeiender. Daarnaast zien we een USB C-poort, ondersteuning voor WiFi a/b/g/n/ac en Bluetooth 5.0. De Honor 20 en 20 Pro bevatten een vingerafdrukscanner aan de zijkant. Deze fysieke scanner is sneller dan de inscreen-varianten en zorgt zo voor de veiligheid van jouw persoonlijke content die op het toestel staat opgeslagen.

Honor 20-serie kopen bij Belsimpel

De Honor 20 is verkrijgbaar in het zwart en blauw voor de adviesprijs van €499,99. Wil je gaan voor de Pro-variant dan heb je ook de keuze uit zwart (neigt naar paars) en blauw (neigt naar groen), waarbij de adviesprijs is vastgesteld op €599,99.