‹ Alle nieuwsberichten

Hands-on OnePlus 7-serie: eerste indrukken vanuit Londen

Hands-on OnePlus 7-serie: eerste indrukken vanuit Londen

OnePlus heeft op een groots evenement in Londen de nieuwe OnePlus 7-serie gepresenteerd. Naast de ‘normale’ 7 heeft de Chinese fabrikant en extra krachtpatser op de markt gebracht: de OnePlus 7 Pro. Wij waren erbij en onze eerste indrukken vanuit Londen lees je hier!

Belsimpel in Londen bij OnePlus-launch

Natuurlijk heb je fanatiek Facebook, Instagram en Twitter in de gaten gehouden om onze avonturen in Londen te checken. We waren uitgenodigd door onze partner OnePlus om de Keynote bij te houden waar de nieuwe OnePlus-toestellen werden gepresenteerd. Na de presentatie mochten we de heuse Experience Zone betreden om de nieuwe devices eens flink onder de loep te nemen!

OnePlus 7: bekend jasje, nieuw onder de motorkap

De OnePlus 7 komt in tegenstelling tot de Pro in slechts één kleur: Mirror Grey. Zoals de naam al aangeeft gaat het om een glanzende achterkant in het donkergrijs. Het achterkantplaatje is van glas, het materiaal spiegelt en is een flinke vingerafdrukmagneet. De 7 doet ons erg aan een andere OnePlus denken, namelijk de OnePlus 6T.

Wel zijn er op het eerste gezicht twee andere elementen op de buitenkant te vinden. Zo is de flitser nu in dezelfde camera-module geplaatst en is er boven het display een stuk bredere speaker-grill te vinden, deze maakt ruimte voor één van de stereospeakers! Anders dan dat, voelt het alsof ik de 6T in mijn handen heb. Onder de motorkap ligt de krachtigere Snapdragon 855 die voor snelle en efficiënte prestaties zorgt. Je kunt kiezen voor een variant met 6GB RAM en 128GB aan opslag, of voor 8GB werkgeheugen en 256GB intern geheugen.

OnePlus 7 Pro: een stapje hoger

Mocht je nu al een 6T hebben, of gewoon de snelste smartphone van dit moment op zak hebben, dan is de Pro-variant een interessante optie. De OnePlus 7 Pro komt ook in een Mirror Grey-kleur, maar is daarnaast in twee matte-opties beschikbaar. Zo lagen in de Experience Zone naast de grijs-zwarte een matte Nebula Blue-variant, die een soort kleurenmix tussen blauw en zwart biedt, en een glimmende Almond met gouden randen. Deze Almond-variant komt pas later beschikbaar.

De OnePlus 7 Pro biedt veel vernieuwing. Zo is dit de eerste OnePlus-smartphone met afgeronde schermranden. Ook een primeur is de 90Hz refreshrate, dit is namelijk ’s werelds eerste smartphone-OLED-scherm met zo’n vernieuwingsfrequentie. Het zorgt voor hele vloeiende beelden, zonder ook maar een schijntje van haperingen. Daarnaast zorgt het AMOLED-paneel dankzij HDR10+ en de 2K-resolutie voor een mooi contrast en haarscherp beeld!

Camera’s: meer en verborgen

Boven en onder het display vind je extreem dunne schermranden, waardoor het lijkt alsof je alleen maar beeldscherm in je handen hebt. Maar, met zulke dunne randen moest de frontcamera natuurlijk op een andere plek komen. Voor het eerst heeft OnePlus voor een pop-upcam gekozen, welke ruimte maakt voor de 16-megapixelsensor. Het is wat mij betreft een mooie oplossing die niet in de weg zit. Fijn is trouwens dat OnePlus ervoor heeft gezorgd dat de camera inschuift op het moment dat je je toestel laat vallen, zo is de kans een stuk kleiner dat de pop-upcam beschadigd!

Achterop zijn niet twee, maar drie camera’s te vinden. Naast dezelfde 48-megapixelcamera en de dieptesensor die je op de 7 vindt, is de Pro-variant van een telescopische zoomlens voorzien. Hiermee kun je drie keer optisch inzoomen, waardoor je alles in de verte scherp op beeld krijgt! Ik ben best tevreden over de camera-kwaliteit, kijk maar naar dit plaatje van de Tower Bridge waarbij ik de normale foto-stand gebruikt heb!

Tower Bridge gemaakt met OnePlus 7 Pro

Go beyond speed

OnePlus staat bekend om de snelle prestaties dankzij de samenwerking van hard- en software. Zoals we van OnePlus gewend zijn is de snelste Snapdragon-chipset onder de motorkap te vinden, namelijk de Snapdragon 855. Je kunt hier kiezen voor 6, 8 of 12GB aan werkgeheugen. Oftewel, welke combinatie je ook kiest, met deze OnePlus kun je razendsnelle prestaties verwachten!

Om voor een extra Smooth-experience te zorgen heeft OnePlus voor UFS3.0 opslag gekozen. Dit is een term die je niet vaak tegenkomt, maar deze techniek zorgt ervoor dat de lees- en schrijfsnelheid van het geheugen veel sneller is. Dit betekent sneller grote bestanden verplaatsen, maar ook zonder haperingen 4K-filmpjes opnemen of een grafisch intensieve game spelen.

Ook de accu heeft wat meer capaciteit dan de vorige OnePlus-modellen, namelijk 4000mAh. Deze zorgt in combinatie met de energiezuinige hardware en de efficiënte OxyenOS-schil van OnePlus voor een uitstekende accuduur! Batterij toch leeg? Slechts twintig minuten aan de Warp Charge-lader en je telefoon is weer tot 48 procent opgeladen!

Conclusie van de OnePlus 7-serie

Ik ben zeer te spreken over de nieuwe OnePlus-toestellen. De 7 is het instapmodel van de twee, en biedt een betrouwbare ervaring zoals we die van OnePlus gewend zijn. Maar, voor degenen die op dit moment een 6T op zak hebben en veel vernieuwing zoeken, of voor de mensen die simpelweg de allersnelste telefoon op de markt willen, raad ik de OnePlus 7 Pro ten zeerste aan! Vooral de Nebula Blue-variant, van deze kleur begon ik namelijk spontaan te watertanden.

OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro bestellen

Je kunt de nieuwe OnePlus 7-toestellen vanaf nu al bestellen op onze website! Weet jij al voor welke kleur- en opslagvariant je gaat? Check dan onderstaande links!