‹ Alle nieuwsberichten

Dit zijn de nieuwe Google Pixel 3a en Pixel 3a XL!

Dit zijn de nieuwe Google Pixel 3a en Pixel 3a XL!

Gisteravond presenteerde Google twee nieuwe smartphones: de Google Pixel 3a en de grotere variant, de Pixel 3a XL. Beide toestellen hebben dezelfde camera’s als de vorig jaar gepresenteerde Google Pixel 3, maar beschikken over iets minder krachtige hardware.

Goedkoper dan de Google Pixel 3

De Google Pixel 3a (XL) is de midrangevariant van de Google Pixel 3. Dat merk je aan een aantal aspecten. Zo hebben de Pixel 3-toestellen een glazen behuizing en is de behuizing van de 3a’s gemaakt van glas. Iets minder luxe dus, maar een stuk minder breekbaar. Daarnaast is de behuizing niet stof- en waterdicht, terwijl dat bij de Pixel 3 wel het geval is.

Het voordeel van dit soort ‘bezuinigingen’ is natuurlijk dat het prijskaartje van de 3a-modellen een stuk lager is dan die van de Pixel 3 en Pixel 3XL. Zo heb je dus voor een relatief laag bedrag al een telefoon die door Google ontwikkeld en gemaakt is, met alle voordelen van dien.

Specificaties van de Google Pixel 3a

De Google Pixel 3a heeft een 5.6-inch OLED-scherm met een scherpe resolutie van 2220x1080 pixels. Aan de voorkant vinden we dezelfde 12,2 megapixelcamera als in de Google Pixel 3. Dit klinkt niet heel bijzonder, maar Google staat bekend om zijn goede camerasoftware en daar is deze 3a ook mee uitgerust. Je kunt met deze telefoon dus uitstekende foto’s maken in alle omstandigheden. Aan de voorzijde is daarnaast nog een 8-megapixelcamera te vinden waarmee je selfies kunt maken.

De telefoon draait op een goede Snapdragon 670-processor. Dit is een van de betere midrange-processors. Hier kun je dus echt nog wel een game mee spelen, al zal dit niet zo soepel verlopen als bij telefoons met een Snapdragon 845 zoals we die in de Google Pixel 3 vinden. De telefoon heeft verder 4GB werkgeheugen, 64GB opslaggeheugen en een batterij met een capaciteit van 3000mAh.

Google Pixel 3a

Specificaties Google Pixel 3a XL

Zoals de naam al weggeeft, is de Google Pixel 3a XL een slag groter dan de Google Pixel 3a. Deze telefoon heeft een 6-inchscherm. Verder zijn de specificaties gelijk aan die van de Google Pixel 3a, alleen is de accu met een capaciteit van 3700mAh nog wat groter. Zo wordt het grote scherm de hele dag van energie voorzien.

Software

Eén van de belangrijkste reden waarom mensen voor een Google Pixel-telefoon kiezen, is de software. De toestellen draaien namelijk allemaal op Android zonder dat daar overbodige extra’s aan zijn toegevoegd. Je hebt dus een pure Android-ervaring. De Google Pixel 3a-smartphones draaien allebei op Android 9.0 Pie en je bent drie jaar gegarandeerd van beveiligingsupdates.

De Google Pixel 3a (XL) kopen

Wil jij één van de nieuwe Google Pixel-telefoons kopen? Bekijk dan snel de productpagina's van de Google Pixel 3a en Google Pixel 3a XL om te zien welke kleuren beschikbaar zijn.